reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

no u nas to nie wiem czy są takie punkty ale wg tego Karol w jednym by miał 29 a w drugim 36 bo składam do 2 ...wiem że u nas jest komisja która decyduje ale czy punktuje - nie wiem ...
Głuszku trzymam kciuki za Marysie!!!

reklama
ale czad z ta punktacją .. nam wyszło 41 i jestem ciekawa co będzie ..

ja skłądałam do przedszkola gdzie teściowa zna dyrektorkę i zanzaczyłam że chodził do żlobka - a co tam najwyżej mnie wsadza :-)

a u nas takich punktów nie ma, nawet nikogo nie interesuje, czy dziecko wcześniej chodziło do żłobka, nie trzeba przynosićzaświadczeń o zatrudnieniu, nie wiem co jest brane pod uwagę:szok:

Już nie wiem co lepsze, czy jakiś tam system punktowy z którego coś wynika, czy tak jak u Was samowolka:sorry:A jak jest u nas? Nie mam pojęcia:eek:

Głuszku, mam nadzieję, ze jednak się uda z tym przedszkolem.
Ciekawe jak tam u nas będzie. Punktów to nie mamy duzo, bo tylko za pracujących rodziców, ale za to pani dyrektor powiedziała, żeby na formularzu napisać coś o sobie i datego chcemy to a nie inne przedszkole, to wtedy jest jej łatwiej wybrać. No i napisaliśmy mały "elaboracik". ;-)

Przykro mi Fredka może spróbj w innym miejscu
U nas sytuacja jest o wiele lepsza z tego względu że mieszkamy w dużej wsi gdzie jest szkoła i gimnazjum i zerówka i od 2 lat jest przedszkole. Byłam ostatnio złożyć wniosek i zostałam poinformowana że we wrześniu Matek ma się wstawić bo oni nie robią żadnych kwalifikacji tylko biorą wszystkie dzieci jakie się zapiszą. Jeśli zaś chodzi o opłaty to też koszt niski bo tylko 120 zł na miesiąc i w tym jest obiad i śniadanko i deser

Aniab tylko pozazdrościć. Szkoda, że u nas tak nie ma. Muszę dowiedzieć się co teraz. Nie za bardzo wiem jak teraz się zachować.

reklama
Fredka, uważam że to skandal, żeby się dzieci nie dostały do przedszkola. Ja z kim nie rozmawiam to ich dziecko sie nie dostało do przedszkola.
Potem większości rodzicom zostaje jedyne wyjście......... prywatne przedszkole, bo przecież sie z pracy nie zwolnią.
U Oliwki w przedszkolu własnie z tego powodu przybyło dużo dzieci :-) jak coś to zapraszam do naszego www.owocoweprzedszkole.pl

Do góry