reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Fredka dobrze slyszec takie wiadomosci...U nas jutro godzina bez mamy :-) Dzis wyszlam na pol...Dala buziaka powiedziala "tchüss" i sprawa zalatwiona :-) Dzis doszla nowa dziewczyna...Teraz grupa liczy 4 dzieci...Ale ta nowa jakas przestraszona,Noemi zabrala jej talerzyk dzis to tak sie rozryczala jakby w leb zarobila:baffled::baffled:

reklama
a u nas luz dzisiaj nawet lala zostala w żlobku i będzie tam spać sama....jej ulubiona lala:rofl2: a w domu dla niej przygotowała spanie...bedzie jak wróci od dzieci i spia teraz razem, Oti i niewidoczna lala:) coraz bardziej podoba mi sę ten świat dzieciecej wyobraźni:)

heheh-tak tak...slodkie te pomysly naszych dzieci...
mloda ostatnio lubi bawic sie w "dzidzie"Musze brac ja na rece ona zamyka oczy i udaje ze spi a ja mam mowic"haa aaa dzidzia spi":baffled::-D No i dzis w przedszkolu gramoli mi sie na rece i rzuca sie (prawie mi z rak wypada) i krzyczy "dzidzia haa aaa " Przedszkolanki takie---->:szok: oczy i o co jej biega:confused::-D Wiec musialam wytlumaczyc:-D

Noemi.... usmiech wywołałaś mi na twarzy.

A jak z innej strony. Teściowa poprosiła mnie, zebym OLi nie puszczała więcej do przedszkola, ze ona z Lidzia zajmą się Olą. I jestem w kropce. Nie wiem co o tym mysleć i jak do tego podejść. Obydwoje z mężem zostaliśmy zaskoczeni. A reakcja ta została spowodowana wczorajszym zajściem. Adam musiał zostac dlużej w pracy a ja mam 2 zmianę. Nie mial kto jej odebrać. Wyszła z przedzkola dobrze po 18. No i mojej teściówce pekło serce. Są plusy i minusy takiej sytuacji. Plusy, że w przedszkolu jest między dziećmi, minusy nie mówi i nie może powiedzieć, poskarzyc się i tak dalej, wstrzymuje siusiu i kupkę. Później siedzi na nocniczku godzinę, posmutniała.

Fredzia nie zazdroszczę - decyzja bardzo trudna zrób tak jak uwazasz ze bedzie najlepioej dla Oli.
Ja osobiscie narazie (mysle ze juz niedlugo) wole babcię.
Ale szukam przedszkola z którego byłabym zadowolona:-)
Moze poprostu niech będzie z babcia a z dziecmi będzie widywac sie na placu zabaw?

Hmmm...faktycznie ciezka sprawa...:baffled:
Ale ja tu bym wyposrodkowala...Skoro babcie maja czas to moglyby zaprowadzac Olcie i np.posiedziec tam z dwie godzinki razem z Nia...do tego czasu az sie zaklimatyzuje itd..Przedszkole to fajna sprawa.dzieciaki duzo sie tam naucza...a z babcia napewno bedzie razniej i buzka bedzie usmiechnieta...No ale to juz 'Wasza decyzja...

A moje dziecko to kurde bojowe jest...Dzis jak czapnela dziewczynke za wlosy ze straszakow to normalnie rozrywac je musialam...:szok: A wszystko dlatego ze ta dziewczynka wchodzila za nia na slizgawke...Noemi uwaza ze tam wszystko chyba do niej nalezy...:dry:

Ostatnia edycja:
brawo Noemi, zuch z ciebie. Tak trzymać. A może z Ferdusią wyszłabyś na spacer? Masz tyle energii, ze wreszcie wyszałało by sie moje zwierzę:-)

Fredka fakt nielatwy wybor. Skoro jak mowisz Olcia posmutniala i wyraznie sie stresuje to chyba jednak wybralabym babcie na jakis czas. Chyba, ze tak jak pisze Pati - sprobowac poslac ja z babcia na kilka godzin doprzedszkola i zobaczyc czy za tydzien dwa bedzie zmiana czy nie. Jak nie to nie ma co stresowac malej- wzwlaszcza ze babcia jest chetna a maluchy sa na placu zabaw - wiec kontakt z dziecmi Ola miec bedzie.

Ja Julka bym z hecia poslala ale u nas nigdzie miejsc nie ma (nie zapisalam go nigdzie rok temu to teraz mam). Zapisalam go na razie do francuskiej 'grupy zabaw'(nie wiem jak to ladnie przetlumaczyc) na 3 godz i zaprowadzilam do starej - i jak zwykle nie chcial wracac - tyle ze teraz jest tam najstarszy wiec juz nie jest tak fajnie i chyba nie bede go tam posylac.

reklama
Oj Fredka ja myślę, ze nie powinnas rezygnować z przedszkola, ewentualnie zanim mała się dobrze zaaklimatyzuje może tesciowa bedzie ja wstanie odbierac po 4 godzinach? nie rezygnujecie teraz..kiedy mała już jest spokojniesza ...im będzie strasza tym będzie trudniej...

Do góry