reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Ojjj biedna Olcia...Juz sobie wyobrazam jak sie Fredzia czujesz...Ale dajcie sobie czasu...Przyzwyczai sie zobaczysz...tez uwazam ze dobry pomysl spotkanie z ktoras z kolezanek poza przedszkolem...

U nas dzis bylo oki...Noemi co raz ladniej sie tam bawi,dzis byla tylko na 1,5 h i byl z nami w grupie tylko jeden chlopiec ...Na 10:30 miala przyjsc inna dziewczynka-nowa i tak jak Noemi tylko na godzinke...
Noemi juz przyzwyczaila sie do Pani..widze ze kontakt tylko z nia naprawde pomaga bo juz ciagnie ja za rece,proponuje zabawy sama itd... Jutro idziemy na 8:30 i Ptycha bedzie jadla pierwszy raz tam sniadanko... no i jutro zostaniemy tam dwie godziny...

reklama
Fredko ja też trzymam kciuki.
Pati fajnie, że macie taką możliwość żeby Noemi oswoiła się z panią i nowym miejscem. U nas niestety prawie 40 dzieci w Oli grupie (podzielone na 2 sale) no i niestety ni eda się w takich warunkach indywidualnie podejść do dziecka. A szkoda. A tak na marginesie to wasze przedszkole to państwowe czy prywatne jest?

U nas dziś lepiej, płakała, ale troszkę mniej niż wczoraj, jak mnie zobaczyła to się nie rozpłakała, a jak wychodziłyśmy to pomachała paniom i powiedziała że jutro znów przyjdzie. Ale ja się jej nie dziwię, bo jak ylko zbliżam się do bramy to już słychać jeden wielki płacz dzieci, więc jak ona ma nie płakać. no ale zaskoczyła nas niesamowicie, bo okazało się, że ślicznie zjadła cały obiadek, czyli zupkę i drugie danie. Jestem dumna z tej mojej dziewczynki.

U nas w ciągu dnia było już calkiem nieźle - pani powiedziała, że nie płakał i rozkręca sie pomału. Jeszcze nie znaja jego drugiej twarzy;-):-DJak przyszłam to radosnie mnie powitał. Nie zwiewał ze zlobka, tylko pokazał taką wystawke i opowiedział co tam widzi:-D

Basia nasze normalne jest-panstwowe...:tak:
A opiekunek jest chyba na dwie grupy z 6 a moze i wiecej:confused: Nawet maja zatrudnione z urzedu pania ktora pracuje za 1,5 euro...na godzine...

Pati no to fajnie, że u was taki luksus. U mnie grupa jest 10 osobowa i 2 opiekunki. No i najważniejsze. Ola po 2 godzinnych awanturach, szlochach, pluciu, biciu i tak dalej zaskoczyła. Od 10 wykonywała posłusznie wszystkie polecenia. Była grzeczna i nawet z uśmiechem na twarzy pozowała do zdjęć.:-)
Na dowidzenia, powiedziała pa, pa i z uśmiechem na twarzy wyszła. Boże jakie jak mam chytre dziecko. Nawet bym ją o takie zachowanie nie podejrzewała. A i zapomniałam zjadła sniadanie i cały objad. Rośnie nowa przywudczyni grupy:-):-D

reklama
Pati, Noemi rozróżnia kolory? No to super:-):-). Mam nadzieje, że Ola też zacznie się z chęcią uczyć. Gdyby to przedszkole zdało egzamin, byłabym bardzo zadowolona.:tak:

Do góry