reklama
a i zapomniałam. Ola chodzi tam na 11. Do tej godziny zajmuje się nia teściowa. Niestety idzie do pracy na 12. Mam jednak z jej strony dużą pomoc. Dzisiaj np. siedziała z Olą cały dzien. Stwierdziła, że zaduży jest mróz. Chwała jej za to. :-)
ja tez trzymam kciuki
myślę że powinnaś obserwować Olę (na pewno to robisz ) bo po niej będzie widać jak jej tam jest...najczęściej jest tak że dziecko płacze strasznie jak się je zostawia ale jak się wraca można je podejrzeć rozbawione na całego no a Pań faktycznie niewiele jak na małe dzieciaczki no bo na takie już w wieku przedszkolnym to norma...
myślę że powinnaś obserwować Olę (na pewno to robisz ) bo po niej będzie widać jak jej tam jest...najczęściej jest tak że dziecko płacze strasznie jak się je zostawia ale jak się wraca można je podejrzeć rozbawione na całego no a Pań faktycznie niewiele jak na małe dzieciaczki no bo na takie już w wieku przedszkolnym to norma...
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Fredka, z tego co piszesz, to wygląda fajnie. Plac zabaw na razie i tak się za bardzo nie przyda w takie mrozy :-) Super, że teściowa choć trochę Ci pomaga - na pewno lepiej wychodzić z Olą z domu przed 11, niż miałabyś ją budzić rano i prowadzić do przedszkola w taki mróz... Trzymamy kciuki - na pewno będzie dobrze! :-)
Fredka - nie slyszalam nic o tym przedszkolu, o Misu Bo cos mi sie obilo o uszy, i chyba pozytywnie. My mlodego zapisalismy tak wstepnie do Akademi Maluchow a Marcina z Wrocimia - bardo mi sie podoba przedskole-na razie sprawdzialmw necie i z zewnatrz, bo jak pojecgalismy miedzy Swietami jakos, nie pamietam jaki dzien to bylo zamkniete.Przyjmuja dopiero od wrezsnia rocznik Matiego, poczekamy zobaczymy
Na razie niania, dzisiaj mialy przyjsc dwie panie, przyszla jedna pol godzny wczesniej - spodobaa nam sie i Matiemu tez, wiec ja chyab zatrudnimy, a 1300zl i obiecalismy jej podwyzke jak sie sprawdzi, bo na 10 godzin bedzie przychodzic a to jest bardzo duzo - jak dobrez poojdzie wprowadzenie w przyszlym tygodniu, to zacezlam by juz w nastepny piatek. moja jedyna obawa ogolnie o opiekunki, to sie boje ze na tyle godzin to bedzie im ciezko...dam Wam znac jak idzie
ale sie rozpislam
Na razie niania, dzisiaj mialy przyjsc dwie panie, przyszla jedna pol godzny wczesniej - spodobaa nam sie i Matiemu tez, wiec ja chyab zatrudnimy, a 1300zl i obiecalismy jej podwyzke jak sie sprawdzi, bo na 10 godzin bedzie przychodzic a to jest bardzo duzo - jak dobrez poojdzie wprowadzenie w przyszlym tygodniu, to zacezlam by juz w nastepny piatek. moja jedyna obawa ogolnie o opiekunki, to sie boje ze na tyle godzin to bedzie im ciezko...dam Wam znac jak idzie
ale sie rozpislam
My nie placimy za godzine, tylko za miesiac....1300zl miesiecznie za 10 godzin dziennie..od poniedzialku do piatku -., ale jak bedzie Mati wyjezdal do dziadkow to tez jej wtedy bedziemy placi...
Na sie na godziny nie oplaca, bo stawki zaczynaja sie od 7,50 a jakbysmy plaili 10zl za godzine to by wyszlo ponad 2 tysiace miesiecznie..-masakra
juz mamy nianie przyklepana, w srode przychodzi na przeszkolenie pierwsze 3 godziny, bedzie z tesciowa moja ...
Zrby bylo dobrez, bo jak nam druga zwieje, to juz nie wiem co zrobimy....Mati bedzie na maksa skolowany...
juz teraz jest i zaczyna przezywac, bo a to raz z jedna babcia w Lodzi, teraz w weekend z nami, od poniedzialku z druga babcia...i dzisiaj jak wrocilamz pracy to tylko ze mna chcial caly czas...ale sie chichralismy!!na maksa wyglupy byly!!!
Na sie na godziny nie oplaca, bo stawki zaczynaja sie od 7,50 a jakbysmy plaili 10zl za godzine to by wyszlo ponad 2 tysiace miesiecznie..-masakra
juz mamy nianie przyklepana, w srode przychodzi na przeszkolenie pierwsze 3 godziny, bedzie z tesciowa moja ...
Zrby bylo dobrez, bo jak nam druga zwieje, to juz nie wiem co zrobimy....Mati bedzie na maksa skolowany...
juz teraz jest i zaczyna przezywac, bo a to raz z jedna babcia w Lodzi, teraz w weekend z nami, od poniedzialku z druga babcia...i dzisiaj jak wrocilamz pracy to tylko ze mna chcial caly czas...ale sie chichralismy!!na maksa wyglupy byly!!!
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Ło matko ale u was ceny za nianie wysokie u nas tak pomiedzy 5 a 8 zł za godzine ale nie 10!!!!!:-)
Podziel się: