reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Kasia, to u nas są opłaty za tyle godzin ile dziecko jest, czyli zarówno na plus jak i minus. Kompletnie nie rozumiem dlaczego miałoby nie być "odpisów", bo co??? Zrób rozrubę!
Fredka, co to za dziwne przepisy? Zwariowali?
Rusia, no dzieciaki się zmieniają i ich charaktery też... Będzie dobrze!

reklama
Staś juz odebrany z przedszkola, bo dziś tylko południa. Rano było bardzo zadowolony, zainteresowany, z nieco "rozbieganym"wzrokiem. W przedszkolu było wszystko ok, do momentu kiedy zobaczył Wojtka. Rozpłakał się, chciał się przytulać i z tego co rozumiem chciał koniecznie być u Wojtka w grupie.
Wytłumaczyłam mu, że każdy z nich ma własna grupę. Ciekawe, jak jutro będzie.

Ja w sumie nie wiem, jak u nas będzie z odpisami. Bo deklarację złożyłam do 16.00. Wydaje mi się, że będziemy płacic za tyle, za ile deklarowalismy. Ale nie jestem pewna.

Staś dziś już dobrze po przedszkolu. Znów go odebrałam przed spaniem, ale jutro już zostanie na leżakowanie. Uśmiechnięty, z łobuzerskim uśmiechem. Próbował podobno wkraść się do Wojtkowej grupy, ale próby udaremniono ;-)

Na pewno.:-) Podobno ze wszystkimi rodzeństwami w przedszkolu jest tak samo. Panie tylko mówiły, że problem jest taki, że jak młodsze idzie do starszego, to starsze wcale się nim nie zajmuje, bo ma swoje zabawki i swoich kolegów....

Słyszałam, że jest nowy projekt opłat za przdszkole w Warszawie: 2,60 zł (wcześniej 3,50). I 25% zniżki na każde dziecko jeśli jest rodzeństwo. Oby tylko to uchwalili.

Ostatnia edycja:
To ja coś innego czytałam o rodzeństwie- 75% zniżki na drugie i kolejne dziecko. Ale to wczoraj dopiero zaczęły się pojawiać informacje, dopóki nie uchwalą, to pewnie pojawi się jeszcze kilka wersji. Czytałam też że bezpłatna opieka ma być od otwarcia przedszkola, a nie od 8- w jednym artykule, w innym nic o tym nie było. No i właśnie jedna stawka zamiast dwóch, 2,60.

reklama
Do góry