reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
Sylwia wybierz a fundusz niech się dostosuje ;-)
Fredka: ubezpieczenie, rada rodziców, normalne opłaty, czyli wyżywienie, książki, "kredkowe" - bardzo dużo się tego uzbierało, razy dwa

gratki dla Olgi!!
u nas w piatek bylo kiepsko bo nie chcial wstac a potem histeria ze niewyspany ae poza tym bardzo ok, tfu tfu nie zapeszyc...

U nas z wstawaniem raczej nie ma kłopotu ale czasaem jak ma nienajlepszy humor tak jak dziś to strzela beke kjak wychodze więc stoi w oknie i musze mu pomachac:-)

U nas z porannym wstawaniem tez raczej nie ma problemu...sama sie ubiera a ja w tym czasie ide zrobic sniadanie...potem mycie zabkow,buzka i te sprawy a na koniec czesanie :) mamy swoj rytm i to mi sie podoba...no i A ja zawsze zawozi-chyba ze go nie ma to ja...

Ciekawe jak þojdzie ze Stasiem w przedszkolu. Bo on z jednej strony taki zawadiaka, a z drugiej wrażliwiec.
Myśmy już płacili za wrzesień i za obu poszło z 600 zł. Ale na razie mało, bo za czerwiec za Wojtka mieliśmy duże odpisy, bo od połowy miesiąca już go nie było. Będzie drożej.

Ola chętnie wstaje do szkoły. Od dzisiaj dziadkowie ją z rana prowadzą. Ustaliła sobie grafik, kto kiedy. Ja niestety z rana mam już moją podopieczną i nie zdążyłabym jej zaprowadzić. Dziadki same się zgłosiły, co nie ukrywam jest mi bardzo na rękę. Ja ją odbieram po południu. Dzisiaj debiut. Będę z dwójką. Ciekawe jak mi pójdzie, muszę się jakoś zorganizować, bo na teren szkoły nie można wjeżdżać z wózkiem.

Jak to nie można wjeżdżać z wózkiem?! A co masz z nim zrobić, zostawić przy ulicy? Chore...
U nas na razie wpłaty tylko za żywienie, opłaty i książki- jedyne 347 zł, za pobyt będą wyliczone opłaty do 10 października- za wrzesień u nas wyjdzie ok. 190 zł o ile uda się odbierać Mysię do 16. We wrześniu zajecia dodatkowe są bezpłatne. A tak normalnie z trzema zajęciami dodatkowymi będzie ok. 500 zł. Wcześniej z czterema zajęciami płaciliśmy ok. 400 zł i Marta była do 16-17, zależy od dnia, a teraz będzie dziki pęd żeby zdążyć do 16. Swoją drogą to bez sensu, bo mają zapisywać o której dziecko przychodzi i jest odbierane, jeśli będzie więcej godzin niż wg deklaracji to trzeba dopłacić, ale jak będzie mniej godzin to odpisów nie będzie- nie bardzo rozumiem dlaczego skoro i tak ktoś to wszystko będzie zliczał. Skoro tak skrzętnie pilnują każdej godziny na swoją korzyść, to i dla rodziców mogliby tak samo.

reklama
na teren szkoły nie można wjeżdżać z wózkiem.

wow- szok:O

Klaudia rozpoczela 1 klase ...stresuje sie troche. stala sie wstydliwa.
nauka tu zawsze byla bezplatna - jedynie za np. dzis zaplacilam za mleko do 21.10 - £5.25 i dodsatkowe zajecia np. street dance £5 itd..

Do góry