reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
Kasia fajnie:-) U nas w sierpniu szykuje sie zmiana warty...Jlek idzie do zerowki (ktora tutaj podlega szkole) a Zoska zajmie jego miejsce w przedszkolu. Juz sie doczekac nie moze :-) Szkoda tylko, ze pochodzi rok bo jest z kwietnia wiec kwalifikuje sie do zerowki juz za rok.

Odświeżam wątek.
Przed nami nowy rok szkolny. Macie w tej dziedzinie jakieś przemyślenia? A o co chodzi... Ola dostała się do zerówki. Już na dzień dzisiejszy wiem,że będzie chodzić na dwie zmiany. Od8 do 12- 1 zmiana od 12 do 16,17 druga. Trochę mnie to martwi. Szkoła ma dużo dzieci, stąd takie zmiany. Zastanawiam się jak to wygląda u Was? Podręczniki już kupione? Kupujecie plecaki ? Ja na razie się wstrzymuje, książki będą leżały w szkole i wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby. Będzie miała taki malutki na picie, bułkę itp. Generalnie będzie jadła w szkole. A jak to będzie wyglądało u Was?

Fredka, Miki zostaje w przedszkolu i z tego co wiem nie będą mieli takich prawdziwych "zerówkowych" książek, gdyż przedszkole prawnie nie powinno dzieci uczyć, tylko dopiero za rok w szkole.
Wątek odświeżony i dobrze, bo moja Olga pierwszy raz we wrześniu pomaszeruje do przedszkola :-)

Kasiu a Olga miała już jakieś zajęcia adaptacyjne? Wogóle jak Ona to przyjmuje? Ja swoją drogą zaczęłam się rozglądać za przedszkolem specjalnym dla Ali. Nie wszystkie są przygotowane do opieki nad dziećmi z astmą. W tym co Ola uczęszczała nie ma pielęgniarki a Panie nie mogą podawać dzieciom (zgodnie z regulaminem przedszkola) żadnych lekarstw. Co oczywiście wyklucza pobyt Ali. Od września będzie korzystała już z innego urządzenia niż inhalator tkzw aerochambera (maska z tubą i psikaczem) co znaczenie ułatwi nam życie. Inhalator będzie do tkzw. ciężkich ataków. Myślę, że za jakiś czas będę chciała wrócić do pracy a co się z tym wiąże Ala musi iść do przedszkola. Ja mam już dosyć siedzenia w domu.

Fredzia u nas nie ma takich zajęć adaptacyjnych. Był tylko jakby "dzień otwarty", ale to było przedstawienie a potem poznanie sali. Olga nie miała problemów. Ale wiadomo, że nie ma porównania z całym dniem bez rodziców. Jednak jestem dobrej myśli, bo ona jest ciekawa świata, nowych ludzi i nie powinno być problemów. Jak będzie to zobaczymy. W naszym przedszkolu też jest zakaz podawania leków

reklama
Myślę,że trochę czasu mi zajmie znalezienie dobrego przedszkola. A jak u Was wygląda sprawa opłat? Warszawa dużo sobie liczy za tkzw. nadgodziny (od 13 do wieczora). Słyszałam, że około 3 zł za godzinę. Ale nie jestem tego do końca pewna. Musiała by się wypowiedzieć Kasia K.

Do góry