reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Baśka a można dać dziecko do przedszkola jak nie ma jeszcze 3 lat? Może ja Wojtka wcisnę ?

Fredka super że wam się udało. :)
Ja Izę zostawiam w przedszkolu, więc problemu nie było :-D

reklama
Trzeba pytać w przedszkolach, niektóre przyjmują młodsze dzieci jak mają miejsca, no i warto sprawdzać w trakcie roku bo dzieci się wykruszają. Marta poszła do przedszkola w styczniu 2009 czyli miała 2,5 roku (w sumie od grudnia była zapisana żeby miejsce nie uciekło, a przeprowadziliśmy się pod koniec grudnia). U nas był jedynie warunek, że dziecko musi być bez pieluchy, jedynie zgodziły się na zakładanie pieluchy do spania, bo obawiałam się czy ze stresu nie będzie sikać- ale było OK i po kilku tygodniach już nie zakładały.

jeszcze raz dziękuje!!
Bardzo wszyscy się cieszymy. Ola będzie chodzić do szkoły koło teściów. Teściowa już zakomunikowała, że przejmie obowiązki z prowadzeniem Oli i opłaci jej stołówkę. I co ciekawe, Ola dopiero teraz mi zdradziła, że nie chciała chodzić do przedszkola bo bił ją Rafał. Chłopiec o rok od niej starszy, aż się zdziwiłam. Nigdy ale to nigdy nie marudziła, może tylko była lekko wycofana jak wchodziła do przedszkola. A tu taka niespodzianka.

poniewaz jak nie pracowalam to zostawialismy mloda tylko od 08:30 do 13:30... a teraz pracuje i mloda moze zosatwac dluzej... jeszcze nie wiem czy bedziemy musieli cos doplacac...musze sie Adama spytac... ale teraz tez bedzie mloda chodzila na drzemki...tzn.nie do konca drzemki bo tez niektore dzieci tylko sluchaja bajek i odpoczywaja na materacach...niektore zasypiaja...ale normalnie sa zaslaniane okna...kazde dziecko ma swoj materacyk i w takim polmroku sluchaja bajek z cd.albo czytanych :)

reklama
Pati i dobrze będziesz miała więcej czasu i lepiej rozplanujesz dzień.

U nas tez często zdarza się ze nie chce jeszcze iść do domu, i muszę zaczekać;)

Dzisiaj w przedszkolu malujemy pisanki

Do góry