reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Rusia, ale przecież przez piersze kilka lat nie ma przedmiotów jak biologia, geografia, itd. tylko nauczanie początkowe
dokladnie...
ja mysle ze Duska spoko sobie poradzi!!! znam duzo osob w odwrotna strone-bez jezyka poszli do szkoly w De w wieku mieszy 7- 11 lat i niektorych cofneli o rok do tylu ,a niektorzy po roku czasu nie wyrozniali sie niczym od rowiesnikow...

reklama
To dlaczego nie wskoczyłaś tam z aparatem, hę?
Bo byłam w pracy :p Ale fotki będą, bo zawsze jest zamawiany fotograf, a poza tym panie robią zdjęcia swoim aparatem.

Rusia, nie wiem, jak to wygląda formalnie, ale w 2013 nasze dzieci będa szły dopiero do drugiej klasy. Dusia jest zdolna, więc albo bedzie do przodu z nauka albo równo z dziećmi z Polski.

zapomnialam, ze to nauczanie początkowe...ale ciekawe jak to bedzie wygladac formalnie...musze popytac, bo nie tylko mnie tu to interesuje...
moze Baska cos wie na ten temat???

Wiecie niby tak ludzie narzekają na brak miejsc w przedszkolach a u nas jest kilka wolnych miejsc a chętnych brak;) A i wybrałam szkołe;) ta samą gdzie miesći sie w niej przedszkole.

u nas ciągle jeswt lista rezerwowa - gdyby ktoś sie wypisal :-) to jest 10 osób chętnych ( wiem bo jestem w radzie rodzicow :-) )

u nas jeszcze nie ma zapisów, więc nie wiem jak jest, ale rok temu widziałam listę dzieciaków, które sie nie dostały, więc nie było wolnych miejsc. To samo w roku, kiedy Miki szedł do przedszkola. Ja w tym musze zapisac Olgę. Co do szkoły, to jeszcze nic nie postanowiłam.

Mloda ma dzis w przedszkolu "karnawalowe przebieranki" :-D i bedzie jak dwa lata temu kotem... uparla sie i koniec...i normalnie jeszcze sie zmoiescila w ten troj sprzeddwoch lat-no szok :-D wiec mialam i szukanie z glowy i zaoczczedzona kase...dostala to do skarbonki ;) mloda ogolnie jak sobie cos ubzdura to nie ma ze boli... wymyslila sobie najpierw ze bedzie labedziem...ale gdzie ja tu mialam spelnic jej wyobrazenia...dziob,skrzydla,piora...matko boska :-D no i stanela ze bedzie kotkiem..i mi sie przypomialo ze nawet mamy taki stroj ;9 zrobilismy przymiarke i pasilo :) foztki beda pozniej ;)

Mateusz do szkoły idzie na miejscu czyli 10 minut powolnym spacerkiem- tam też jest przedszkole. Więc wszystkich tam zna i nie będzie problemów no poza tym, że nie wiem jak on szkołę zniesie;-)
Pati pamiętam tego słodziastego kotka i mówisz jeszcze się zmieściła? W sumie co się miała nie zmieścić jak ona zgrabna jak modelka

reklama
Ania wczesniej moglam stroj na tylek zaciagnac teraz taki w pas ;))) a tak to dobry...mloda owszem sie wyciagnela ale ciagle drobna...

Do góry