reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
U nas tez w ferie czynne przedszkole. Zamkniete jest tylko przez 2 miesiące wakacji no i wszystkie dni ustawowo wolne.

Ostatnio koleżanka opowiadała mi, jak wygląda teraz pierwasza klasa w szkole. Co prawda to 7miolatki, ale podobno program juz taki, jaki bedzie dla naszych dzieci w wieku 6 lat. A info z pierwszej reki, bo od nauczycielki wychowania poczatkowego. Co prawda w małej miejscowości pod Warszawą, ale teoretycznie powinno być tak samo.
Podobno dzieci maja rzeczywiście 45 minutowe lekcje i przerwy, ale z tych 45 minut, to może 10-15 siedzi się w ławkach i na przykład ćwiczy się szlaczki, czy literki. Resztę czasu dzieci spędzają w części sali przystosowanej do zabawy, z wykładzina na podłodze i zabawkami. Też jest nauka, ale bardziej przez zabawę.
Ciekawa jestam jak to sie będzie miało do rzeczywistości.

Wczoraj Wojtek miał bal przebierańców. Juz myslałm, że nic z tego nie będzie, bo w poniedziałek wieczorem miał lekką gorączkę, ale wczoraj zupełnie dobrze sie miał. Wystąpił jako tygrys. Miał do tego malowana buźkę, ale nie widziałam, bo zdjęć jeszcze nie ma, a jak go odebrałam to już miał zmytą. Strasznie jestem ciekawa jak wyglądał.
Kolega z jego grupy tez był tygrysem i podobno chodzili razem w parze. Musieli bombowo wyglądać :-D

a ja tak z innej beczki podciagajac pod temat przedszkola- SZKOLA:)!

mam pytanie czy orientujecie sie jak to jest jesli dziecko zacznie szkole tu w UK i powiedzmy w wieku 8-9 l wroci do PL co wtedy?...jak nadrabia sie roznice programowe?
My teoretycznie powinnismy w 2013 wrocic do PL...ale nie wiem czy sie wyrobimy....Klaudia jak wiecie umie wiele-duzo jak na swoj wiek pisac, liczyc, czytac pojedyncze slowka, bo juz tu zaczela szkole i od 2013 chcemy ja poslac takze w weekendy do Polskiej by uczyla sie pisac i czytac po polsku...no ale tam nie ma wszystkich przedmiotow tj. geografia, czy przyroda/biologia ..co wowczas?

reklama
Rusia, ale przecież przez piersze kilka lat nie ma przedmiotów jak biologia, geografia, itd. tylko nauczanie początkowe

Do góry