reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Tu w Uk jest taka dyscyplina, jakiej ja nigdy w zyciu nie widzialam! dzieciaki na sale wchodza w rzadku, siadaja po turecku na srodku i grzecznie sluchaja dyrektorki...a sa to dzieci od 3-chyba do 8-9 lat!...nie wiem jak one-te nauczycielki to robia, ale wszystkie dzieci siedza grzecznie-jak ktos cos sie odezwie- chce rozmawiac-szeptac -wystarczy wzrok i palec -nie wolno..ciii i koniec..Mowie Wam..to dziwne, ale inaczej widzialam jak dzieic sie zachowuja w Polsce w przedszkolu

reklama
no Karol dziś tańczył i wystepował - jestem z niego bardzo dumna choć był to dla niego ogromny stres....do końca nie dał rady-ale szczegóły już jutro z filmikiem :)
Rusałko - gratuluje
a u nas w przedszkolu tez raczej taka dyscyplina, przynajmniej z tego co na razie widze

Brawo Duśka.

U nas też dziś w przedszkolu był Mikołaj, ale impreza bez rodziców, bo by było za ciasno.
Wspólny z rodzicami wieczór kolędowy mamy 21 grudnia.

Dzieci dostały grę Memory i po dwa dziecięce kastaniety :-) Świetne prezenty.:tak:

A z naszej dzisiejszej wigilii w predszkolu chyba nici... :no:
Sandra dalej kaszle no i rano ta opuchlizna i wysypka :eek:
wydaje mi się że zostawie ją już w domu do świąt żeby się podkurowała
i chociaż trochę szkoda tej wigili nauczyła się już piosenek i wierszyków na występy to niestety nie pójdzie.

Marysia od poniedziałku w przedszkolu a dzis juz kaszle :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie slów mi brakuje, ale poszla do przedszkola bo w piątek maja jasełka a dzis próba generalna! A Marysia jest GWIAZDKĄ!!! hihi bardzo to do niej pasuje bo my ja gwiazda nazywamy ( nawet w suwaczku tak miałam). No i ma śpiewac piosenke, i tańczyc i pół mojej rodziny chce występ zobaczyc wiec musze ja podkurowac zeby te 2 dni dochodziła. Jak sie rozlozy to juz nie wiem co dalej..... W przyszlym tygodniu wigilia we wtorek ale bez rodzicow. chciałbym zeby poszła. Mam nadzieje ze to tylko kaszlek i w nic powaznego sie nie przemieni.....

Ruslako ale masz zdoloną córcie!!!!! Gratulacje. Faktycznie na zachodzie to wczesnie z tym uczeniem zaczynaja. W POlsce sie zmieniła podstawa programowa i dzieci maja sie wiecej bawic ale ja akurat uwazam ze to dobrze, bo na nauke zawsze jest czas. Marysia i tak juz za duzo by sie uczyła! te zagadki w ksiązeczkach to juz dla 50latków robi a skubana sie liczyc do 30 nauczyła i zaczyna dodawac i odjemowac. Teraz pasje biologiczną:-D:-D:-D:-D juz troche porzuciła na rzecz królowej nauk - matematyki hehehhe:-p:-p:-p szkoda bo tu nic smiesznego nie ma a tak mozna bylo polac z gracicy-macicy. :sorry:

Pati twoja Noemi to jak moja Marysia - dzis wchodze na sale a moja leci za nia tabun dzieci i ona sie drze - ratunku potwór mnie goni - chłopaki lećcie za mną, łaaaaa. SZOK

Baska widze ze tez masz szpital na okrętke jak ja!:crazy:

Głuszku nie powiem, szczękę zbierałam z podłogi jak przeczytałam o tych 50-latkach:-D:-D:-D I tak bardzo zdolna bestia z Twojej córci:tak:
Miki jasełka ma w piątek, ale nic nie wiem o tym żeby czegoś się uczyli. Może nie uczestniczył, bo przecież 3 tygodnie go w przedszkolu nie było przez ospę. A z drugiej strony to bez rodziców, więc pewnie przedsyawienie nie będzie:-p

reklama
Gluszek-przetrzymaj...uwierz ,ze nawet jakbys w domu zostawila to i tak Ci bedzie kaszlala...bo to taka porabana pora roku...no chyba ,ze bedziesz ja pod kluczem w domu trzymac to owszem nie bedzie miala stycznosci z tymi wszystkimi wirusami...No i gratuluje Ci zdolnej cory...moja to niechetnie spiewa....no chyba ze ma mega natchnienie....wystepowac tez nie lubi...:eek:

Mamootku jak fajnie :-D ja musze tez troche koled mlodej pouczyc ale nie wiem czy bedzie chciala :eek:

Do góry