reklama
Moja dentystka mi kiedyś powiedziała jak przyszłam do niej z leciutko odkruszoną jedynką, że jeśli nie ma w zębie próchnicy, to odkruszony ząb od urazu nie będzie się psuł, chyba, że była już w nim próchnica, ale nie była jeszcze widoczna lub jeśli z czasem zaatakuje, ale zagrożenie jest takie same jak przy każdym innym zębie.Chrisowi jak spadl z lozka kiedys i popekalo mu szkliwo to wdala sie prochnica
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Irtasia w aptece dostaniesz taki jakby żel z firmy emlex na uszczerbki na zębach- ja to kiedyś właśnie w niemczech kupiłam bo mi sie ukruszył kawałek pamietam czerwona etykieta i baly napis.Jenni dzis schodzila z krzesla i rabla buzia o stol i uszczerbala kawalek jedynki :-( czy musze z nia isc do dentysty aby jej czyms pokryl tego zeba? bo inaczej to on zacznie sie psuc przeciez:-(
irtasia27
Ja mam z elmex zel co sie myje tylko raz w tygodniu ale tam pisze zeto jest na prochnice i na czule zby no chyba ze jeszcze jest cos innego o czym niewiemIrtasia w aptece dostaniesz taki jakby żel z firmy emlex na uszczerbki na zębach- ja to kiedyś właśnie w niemczech kupiłam bo mi sie ukruszył kawałek pamietam czerwona etykieta i baly napis.
irtasia27
Elmex Gelee - kleinepreise.denie wiem jakbym zobaczyła opakowanie to bym sobie przypomniała czy to to.
samym na palcu mialam wcierać w to miejsce.
irtasia27
no to kolor pasuje do tego zelu ale tam nic niepisze ze to jest na uszczerbane zebypudełka nie pamiętam ale kolor żelu w środku był taki jak herbata słaba-chodzi mi o kolor.
Oliwieczka
Biedna Jenny:-( kurcze ale mysle ze nie ma sie co martwic z pruchnicą. jak ząbek był przeciez zdrowy
tu jest taki żel
ELMEX żel 25g | Jama ustna, zęby | i-Apteka.pl
dotyczy tego żelu -"U mniejszych dzieci nie zaleca się szczotkowania tym preparatem, jedynie przecieranie nawilżonym gazikiem zębów objętych próchnicą. Jeśli próchnica dotyczy zębów tylnych, radziłabym je leczyć. Do wzmocnienia zębów można je polakierować."
tu jest taki żel
dotyczy tego żelu -"U mniejszych dzieci nie zaleca się szczotkowania tym preparatem, jedynie przecieranie nawilżonym gazikiem zębów objętych próchnicą. Jeśli próchnica dotyczy zębów tylnych, radziłabym je leczyć. Do wzmocnienia zębów można je polakierować."
Ostatnia edycja:
reklama
irtasia27
Taki wlasnie mamBiedna Jenny:-( kurcze ale mysle ze nie ma sie co martwic z pruchnicą. jak ząbek był przeciez zdrowy
tu jest taki żel