Ja sobie nie wyobrażam żeby iść np do sklepu bez wózka bo mała mi odrazu spiernicza ucieka wszedzie i nie patrzy na nici wydaje mi sie że jest bardziej odważna niż jej brat w tym wieku Patryk też był wstydliwy i na rączkach sie chował
reklama
U nas dokładnie tak samo to wyglądaKuba raczej tez sie dzieli,ale każdemu przypomina "moje' i "moje'
U nas ucieczki w sklepie to też normalka, w sklepie Oli czuje się bezpiecznie, więc szaleje i ucieka, ile wlezie, ale jakby ktoś ją zaczepił, kto by się jej nie spodobał, to by przybiegła do nas napewno.Ja sobie nie wyobrażam żeby iść np do sklepu bez wózka bo mała mi odrazu spiernicza ucieka wszedzie i nie patrzy na nici wydaje mi sie że jest bardziej odważna niż jej brat w tym wieku Patryk też był wstydliwy i na rączkach sie chował
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Szymek to lezie i na nic nie patrzy czy schody czy drzwi wali i zaraz płacz, bo albo bam na pupę albo w głowę. mam nadzieję, że w końcu moje wieczne gadanie:
uważaj,bo będzie bam
uważaj drzwi
uważaj uważaj uważaj sie opłaci i zacznie uważać.
no i nauczymy się ładnie samemu schodzic po schodach. jak jst poręcz to jakoś idzie ale jak jest tylko sciana to nie ma szans. więc do swojego pokoju na górze sam nie wlezie.
uważaj,bo będzie bam
uważaj drzwi
uważaj uważaj uważaj sie opłaci i zacznie uważać.
no i nauczymy się ładnie samemu schodzic po schodach. jak jst poręcz to jakoś idzie ale jak jest tylko sciana to nie ma szans. więc do swojego pokoju na górze sam nie wlezie.
Karola, powiem Ci szczerze, że trochę mnie to dziwi, że Szymek w tym wieku nie potrafi zauważyć, że są drzwi i w nie uderza, wydaje mi się, że powinien mieć orientację No ale może się mylę Oli w każdym razie nie ma z tym problemu, każdą przeszkodę omija jak trzeba, po schodach schodzi i wchodzi bez trzymanki. Przewraca się zresztą bardzo rzadko.Szymek to lezie i na nic nie patrzy czy schody czy drzwi wali i zaraz płacz, bo albo bam na pupę albo w głowę
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Konrad boi sie tez wielu rzeczy,oczywiscie wirujacej pralki tez.
I ma cos takiego,ze jak go przynosze z samochodu do domu,to nie moge go postawic w przedpokoju w butach i kurtce,bo sie boi chyba,tylko nie wie czego moglby sie bac we własnym domu;-).
Kasiu,chyba taki etap przechodza nasze dzieci.Konrad nawet nie wie,ze na samochod trzeba uwazac,bo ciagle nim jezdzi,a jak jest na dworzu,to zwykle w ogrodzonym podworku i nie musi na nic uwazac...
I ma cos takiego,ze jak go przynosze z samochodu do domu,to nie moge go postawic w przedpokoju w butach i kurtce,bo sie boi chyba,tylko nie wie czego moglby sie bac we własnym domu;-).
Kasiu,chyba taki etap przechodza nasze dzieci.Konrad nawet nie wie,ze na samochod trzeba uwazac,bo ciagle nim jezdzi,a jak jest na dworzu,to zwykle w ogrodzonym podworku i nie musi na nic uwazac...
karola-04
on wszystko chce szybko migiem i jak leci to głowa dookoła mu chodzi aby wszystko zobaczyć i jak akurat juz jest koło\drzwi a patrzy do tyłu to bam. jeśli idzie przodem to spokojnie nie ma problemu. a teraz jak naoglądał się Rybek z Ferjany to naśladuje RAKA a co raki robią wiadomo: chodzą do tyłu.Karola, powiem Ci szczerze, że trochę mnie to dziwi, że Szymek w tym wieku nie potrafi zauważyć, że są drzwi i w nie uderza, wydaje mi się, że powinien mieć orientację No ale może się mylę Oli w każdym razie nie ma z tym problemu, każdą przeszkodę omija jak trzeba, po schodach schodzi i wchodzi bez trzymanki. Przewraca się zresztą bardzo rzadko.
a co do schodów to pewnie moja wina bo z góry zawsze go znoszę, aby szybciej. no i one są w dwóch miejscach zakręcone i nie mają wspomnianej poreczy na tej wyskości by mógł się trzymać. a na tyłku jak mu pokazywałam że może jechać w dół to nie spodobało mu się więc ta technika odpada.
A no to w porządku myślałam, że wcale drzwi nie zauważaon wszystko chce szybko migiem i jak leci to głowa dookoła mu chodzi aby wszystko zobaczyć i jak akurat juz jest koło\drzwi a patrzy do tyłu to bam. jeśli idzie przodem to spokojnie nie ma problemu
karola-04
zauważa tylko jak na złość chce zauważyć masę innych mega interesujących rzeczy. Wszystko co go otacza go interesuje musi to zobaczyć. jednocześnie koloruje, ogląda bajkę, gada, je i jeszcze zagląda do książki. a jak mu coś zabiorę aby zmniejszyć te wszystkie bodźce to jest płacz.
reklama