reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Jak bylam z Milena w maju w Polsce na pogotowiu, to dla pielegniarek najwazniejsze bylo ubezpieczenia, a nie to ze moje dziecko palakalo w nieboglosy, bo bolala je raczka. Cytuje '' bo kto nam zwroci pieniadze''? A mialam europejska karte ubezpieczenia, no a poza tym to podobno kazde dziecko ma prawo do opieki lekarskiej.
A tutaj w Irlandii, jak w lutym bylam z Milka na pogotowiu, to nic ode mnie nie wymagali. Wystarczylo, ze powiedzialam ze jestem ubezpieczona. A tak sie zawsze balam tutejszej sluzby zdrowia, a okazalo sie ze podejscie do pacjenta i rodzicow maja wspaniale.

Jak ja bylam teraz w polsce z Jenni to na pogotowiu i drugi raz u lekarza pediatry wymagali tylko karte europejska i adres gdzie sie zatrzymalam:tak: i wszystko poszlo gladko i szybko i bezproblemu:tak: , wymagania te same co u nas czyli karta :tak:

mioje dziecie ma jak nic ten syndrom 18mca...caly czas chce na rece mnie nie odstepuje na krok i placze placze placze i wola Mama ma ma.....
ktos wie ile ten syndrom trwa mniej wiecej?

mioje dziecie ma jak nic ten syndrom 18mca...caly czas chce na rece mnie nie odstepuje na krok i placze placze placze i wola Mama ma ma.....
ktos wie ile ten syndrom trwa mniej wiecej?
Nie mam Susu pojęcia,oby jak najkrócej:tak:
U nas też "mama,mama" i na ręce,już pisałam ,czasem nogi mi sie trzyma na podwórku,jak kogoś widzi,kto mu nie podpasuje.

Emilka znów ma czerwone oczy :baffled:do tego jakieś krosteczki na brodzie jakby od śliny :baffled: chodzi i marudzi bo spałą z 15 minut....schodziła z łózka walneła się w zęby pełno krwi ...znów pomalowała mi stolik krzesła i ściany ..... choc kredki ma schowane ale pewnie z chrześniakiem jak się bawili to porzucali gdzie popadnie i w skrzynce musiała znaleźć :baffled:

reklama
ojej biedna EMILKA!!!

a u nas cala noc (6 razy9 LAila wymiotowala....nie wiem czy cos jej stanelo na zoladku czy sie przejadla ( a jadla wczoraj sporo...) ....bidula..dzis raz tylko zwymiotowala wode, jest na chlebie i herbacie....nie wiem czy isc do lekarza czy czekac..boje sie nocy:-:)-(

Do góry