reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No, zachęciłaś mnie Agusia, więc jutro spróbujemy. Choć założę się, że Oli będzie bardziej się interesowała innymi dziećmi niż foremkami. Strasznie się garnie do innych dzieci ostatnio, a w domu i rodzinie same staruchy :sorry2:

reklama
ja byłam w ciezkim szoku jak mała sie bawiła
jakby to nie był jej pierwszy w zyciu PIASEK
najgorsze jednak było bezposrednio po PISKOWNICY
bo chciała te brudne(bez wiednie) paluchy włozyc do dzioba bo ja dziasła swedziały

Wiesz, Agusia, Sara ma starszego brata, na którym się wzoruje w zabawach, a dzieci szybko łapią od dzieci. Oli ode mnie raczej nie nauczy się robić babek, ale mam nadzieję, że będą inne dzieci, to sobie podglądnie :tak:

starszy brat biegał z kolegami i bawił sie wojne czy cos podobnego nawet nie wiem:baffled:
Mała najpierw sama sie bawiła a potem poszła do dzieci
gadała i przeszkadzała:-D
robiła babki i udawała ,ze miesza piasek w foremce

Maciuś jak wszedł pierwszy raz do piaskownicy to bał się piasku dotknąć,chwytał dwoma paluszkami :-D ale spróbować oczywiście musiał całe szczęście że mu nie zasmakował :-D
musimy jeszcze popracować nad trzymaniem łopatki:tak::-):-D

Właśnie sobie przypomniałam jak wyglądają dzieci po zabawie w piaskownicy. Ten piasek wszędzie, nawet w butach i skarpetach :baffled: Starsi już dawno wracają mi z dworu czyści, a teraz z Oliwką mi się zacznie :-D:tak:

Dałam Kubie Pepti do poprzedniego mleka(sorki,że ja ciągle o tym samym,ale teraz tym żyje....same rozumiecie...)i na razie żadnych niepokojących objawów nietolerancji.A po nocy,znając Kube juz by mu coś wyszło(jakies plamki).Spał też dobrze,więc próbujemy dalej....

A co do piaskowmnicy,my też wczoraj byliśmy,Kuba najpierw bał sie piasku,a potem wzioł patyk i mieszał.I tak cały czas,do znudzenia.....:-D

Hmmm...piaskownica.....Julka jescze nie byla, musialabym kupic jej jakies wiaderko itp.:-)
Ale szczerze mowiac nie usmiecha mi sie jej tam puscic jak widze jak WSPANIALI ludzie chodza z pieskami kolo piaskownicy czy kotkami:wściekła/y::angry:

Ja też daję Multi Sanostol Oliwce, głównie z powodu wapnia w składzie, ja daję 10 ml - wg przepisu na opakowaniu.
Opłaca się kupować duże opakowania 600 ml, wychodzi dużo taniej.
No właśnie ja też tak zamierzam,2 razy po 5 ml..Kubie smakuje,piszczy o więcej:-D

reklama
no to super ze Kubusiowi nic nie jest po nowym mleczku:tak::tak::tak:
my tez jeszcze w piaskownicy nie siedzielismy narazie spacerujemy po placu mała mi ostatnio pokaszluje i narazie nie chce aby siedziala na pisaku:sorry2:ale jak tylko kaszel przejdzie to i mu pojdziemy babki klepac:tak:

Do góry