reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Rozalka, załamać się można :baffled: Nie powinni wycofywać, dopóki nie załatwią refundacji na zastępczy preparat.

Oliwieczka, nie martw się, teraz naprawdę te buty ortopedyczne są ładne. A lepiej teraz nosić i mieć zdrowe nogi :tak:

reklama
No i w porozumieniu z lekarka,próbujemy znowu Bebilon Pepti(mam nadzieje,że też nie okaże sie po jakimś czasie wycofany:baffled:)
Trzymajcie kciuki,by Kuba je tolerował.Po nocy powinno sie okazać...

Rozalka, załamać się można :baffled: Nie powinni wycofywać, dopóki nie załatwią refundacji na zastępczy preparat.

:tak:
Nawet ostrzeżenia nie dali,żeby można było przestawic dzieciaczki na inne mleko.
:baffled:A to mi napisali w odpowiedzi na moje pytanie
"Jeszcze w 2005 roku została podjeta decyzja o zaprzestaniu produkcji
Bebilonu Amino i zastąpienia go Bebilon Neocate. Ostatnia partia produktu
Bebilon amino, wyprodukowana specjalnie już tylko dla Polski, była dostępna
w sprzedaży do marca 2008 r. "
I dalej
"Mimo udowodnionej wysokiej skuteczności, lek Bebilon Neocate nie jest
jeszcze w Polsce refundowany, jak było to w przypadku Bebilonu amino.
NUTRICIA Polska w trosce o dobro i zdrowie pacjentów, w imieniu producenta
leku - firmy SHS International Ltd. - zwróciła się do Ministerstwa Zdrowia w
połowie roku 2007 z wnioskiem o refundację tego leku i nadal oczekuje na
decyzję. Wierzymy, że Ministerstwo w trosce o dobro małych pacjentów zadba o
skuteczne leczenie ciężkich postaci alergii pokarmowych u małych pacjentów.

"

Ja też daję Multi Sanostol Oliwce, głównie z powodu wapnia w składzie, ja daję 10 ml - wg przepisu na opakowaniu.
Opłaca się kupować duże opakowania 600 ml, wychodzi dużo taniej.

mamy zaliczone pierwsze kąpanie po piaskownicy

to chyba jedyne miejsce w jaki moje DZIECI nie ogladały sie za mama:szok:
wogole miały mnie gdzies
a ta najmłodsza chyba najbardziej
tylko piach i foremki w głowie

mamy zaliczone pierwsze kąpanie po piaskownicy

to chyba jedyne miejsce w jaki moje DZIECI nie ogladały sie za mama:szok:
wogole miały mnie gdzies
a ta najmłodsza chyba najbardziej
tylko piach i foremki w głowie
A my dziś byliśmy z wiaderkiem, ale do piaskownicy nie dotarliśmy w sumie, może jutro się uda. Ale trochę się boję, czy Oliwka będzie wiedziała, że piasek służy do zabawy a nie do jedzenia :baffled:
Mój Damian w czasie pierwszej wizyty w piaskownicy (miał ok 1,5 roku) napakował sobie pełną łopakę piachu do buzi :-D:tak:

reklama
Do góry