reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

madzia24

tez o tym czytalam na nieieckich stronach ze moga byc zielone kupki gdy dziecko niedojada...tez wydawalo mi sie to dziwne ale jest taka teoria wiec to nie jedyny lekarz ktory tak stwierdzil...
Ciekawe,a jak to tłumacza?Brak odpowiedniego pokarmu=zielona kupa?

reklama
Ja bym stawiała na to, że mama zjadła coś zielonego - sałatę, szpinak, ogórek. Tak mi zresztą kiedyś położna mówiła, jak pytałam o zielone kupki - to było w poradni laktacyjnej i ta sama położna uważała, że Misio ciut za słabo przybiera na wadze(no ale o niedożywieniu nie było mowy)

Tosia ma od wczoraj co jakis czas stan podgorączkowy- 37 stopni. Myślicie, że powinnam isć z nią do lekarza??Oprócz gorączki nic się nie dzieje. jedynie idą ząbki...Ale nie jest marudna bardzo, nie płacze...Podaję jej Ibum na zbicie temperatury.

Tosia ma od wczoraj co jakis czas stan podgorączkowy- 37 stopni. Myślicie, że powinnam isć z nią do lekarza??Oprócz gorączki nic się nie dzieje. jedynie idą ząbki...Ale nie jest marudna bardzo, nie płacze...Podaję jej Ibum na zbicie temperatury.

Emilka na ząbki tez miała 37 stopni jeśli nie mam innych objawów to ja bym nie szła :no:

Staś też kilka dni miał gorączkę przez zęby. Dochodziła do 37,8 stopni. Dostawał wtedy czopek efferalgan. Nie szłam do lekarza, bo oprócz gorączki i marudzenia, no i typowych objawów dla zębów tj. ślinienie, wkładanie rączek do buzi; nic Mu nie było. Ząbek się przebił i gorączka minęła, ale ostatnie ząbkowania wyjątkowo źle Staś znosi...

U nas przy wychodzeniu ząbka też była temperatura, ale nie wyższa niż 37.7 i żadnych innych objawów świadczących o jakimś choróbsku, więc dawałam Vi tylko Panadol na zbicie gorączki:tak:

U nas przy wychodzeniu ząbka też była temperatura, ale nie wyższa niż 37.7 i żadnych innych objawów świadczących o jakimś choróbsku, więc dawałam Vi tylko Panadol na zbicie gorączki:tak:

ja nie zbijałam takiej temperatury przy zabkowaniu :no: chyba że mała mi strasznie w nocy marudziła to raz dostała czopka przeciwbólowo ;-)

reklama
Ja tez zbijałam temperature jak przekraczała 38 stopni.Fakt,raz,czy dwa daam czopek przeciwbólowo.

Przy temperaturze to jednak trzeba malucha bacznie obserwowac,czy nie wykluwa sie jednak jakies choróbsko.:no:

Do góry