reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Moja tez malo pije-najwiecej po obiedzie albo po zabawie jak sie mocno spoci po tych swoich skoczkach ale w sumie to chyba tylko jakies 50 ml wody -herbatka rzadko-czasami po spacerze kiedy wracamy z zimnego dworu ale wtedy tej cieplej herbatki pociagnie jedynie 10 ml.

Oli coś od 3 dni straciła apetyt, nie może wciągnąć całego obiadu (do tej pory jadła słoik 190g). Kaszki też zjada mniej na noc, a przecież powinna dostawać już 2 razy dziennie kaszkę.
No właśnie, powiedzcie mi, czy mogę zastąpić tę poranną kaszkę słoiczkiem z jogurtem czy twarożkiem? Bo jeśli nie, to nie wiem, kiedy bym jej miała dawać takie słoiczki. Odkąd jej daję ten dodatkowy posiłek, mam wrażenie, że jest jej za dużo tego jedzenia w ciągu dnia, a kiedy jeszcze dawać chlebka lub sucharki??
I chyba wprowadzając dodatkowy posiłek do menu powinnam zmniejszyć ilość mleka z cyca? Ale Oli najchętniej nie zwiększałaby dodatkowych posiłków i nie daje sobie zmniejszyć posiłków cycusiowych, domaga się cyca, a jak jej odmawiam to zaczyna marudzić.

Kasiad spokojnie mozesz zastapic kaszke poranna sloiczkiem po to wlasciwie one sa ja zawsze z rana podaje Jenni sloiczek na dzien dobry np.jogurt owocowy z musli albo kaszke z owocami :-):tak:SMIALO

Oli coś od 3 dni straciła apetyt, nie może wciągnąć całego obiadu (do tej pory jadła słoik 190g). Kaszki też zjada mniej na noc, a przecież powinna dostawać już 2 razy dziennie kaszkę.
No właśnie, powiedzcie mi, czy mogę zastąpić tę poranną kaszkę słoiczkiem z jogurtem czy twarożkiem? Bo jeśli nie, to nie wiem, kiedy bym jej miała dawać takie słoiczki. Odkąd jej daję ten dodatkowy posiłek, mam wrażenie, że jest jej za dużo tego jedzenia w ciągu dnia, a kiedy jeszcze dawać chlebka lub sucharki??
I chyba wprowadzając dodatkowy posiłek do menu powinnam zmniejszyć ilość mleka z cyca? Ale Oli najchętniej nie zwiększałaby dodatkowych posiłków i nie daje sobie zmniejszyć posiłków cycusiowych, domaga się cyca, a jak jej odmawiam to zaczyna marudzić.

ja też Emilkce zastępuje deserkiem z jogurtem poranną kaszkę :tak:

najczęściej jest tak :
7:00 butla 180ml (nie zawsze cała wypita)
9:00 kromka chleba np. z jajkiem
10:00 kaszka lub czasem deser z jogurtem
13:00 obiadek
15:00 chrupki lub miśkopty czy sucharki
16:00 deserek owocowy + świeże owoce mandarynki banany itd...
17:30 mleko
19:30 mleko z kaszką glutenową

plus soczek i herbatka

czasem bywa że je kaszkę raz dziennie zdarza się że wcale to zależy jak jej apetyt dopisuje :tak:

Kurcze u nas chyba sie chorobsko jakies przyplatalo:-(Julka dzisiaj miala 38,4 goraczki. Ale nie ma katarku ani kaszelku....moze to zeby ida???:dry::baffled: Wolalabym to drugie.

reklama
To rzeczywiscie raczej nie sa zabki:-( znowu dostala temp.powyzej 38:-(
dostala czopka w pupe i spi..ale wczesniej byla tak oslabiona ze usypiala mi co chwilke na rekach. Moje kochanie male...ale co to moze byc, jak juz pisalam nie ma katarku ani kaszlu...ide z nia jutro do lekarza niech ja obslucha porzadnie....oby tylko jakis wirusik sie przypaletal:confused:

Do góry