reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Zdania są podzielone Lenulka, czytałam nawet, że nie ma sensu sadzać dziecka zanim nie skończy 1,5 roku, bo nie jest w stanie kontolować zwieracza. Jednak nie zgadzam się z tym, bo i moja siostra i syn wołali na nocnik zanim skończyli 1,5 roku. Na pewno nie ma sensu sadzać dziecka na siłę, bo całkowicie się zrazi. No i musi dziecko dobrze siedzieć. Oliwka zaakceptowała nocnik i dobrze siedzi, więc będziemy się kontynuować oswajanie się z nocniczkiem. Jeśli jednak zacznie wykazywać choćby najmniejsze zniechęcenie to przerwiemy i poczekamy na lepsze czasy :tak:

reklama
A my mamy taki nocniczek z pozytywką :tak:

***NOCNIK FOKA PLASTIKOWY - NAJTANIEJ*** (229813903) - Aukcje internetowe Allegro

dawałam już zdjęcia Emilki jak na nim siedzi może ktoś zauważył ;-) że siedzi na nocniczku z tym że pozbawiony jest oczu bo mi chrześniak obskubał :eek::-D

aha no i dużym plusem jest ta główka foki bo mała jak siedzi to sie za nią trzyma i dzięki temu nie lata na boki a co do siusiania w niego może jej to niezbyt wychodzi ale ja przyzwyczajam.

a tu to zdjęcie
nocnikio8.jpg

Dziewczyny, jak podawać syrop przeciwbólowy (paracetamol o smaku truskawkowym). Można go dodać do mleka :confused: Pewnie nie?
A czy po podaniu go łyżeczką trzeba dziecku dać coś do popicia? On pomimo tego smakowego polepszacza, jest jednak gorzki i Milenka się po nim bardzo krzywi, ale do tej pory nic jej do popicia już nie dawałam, nie chciała. Ale może powinnam?

Ja daję Ibum malinowy, on nie daje w ogóle gorzkiego posmaku. Nie daję niczego do popicia. Podaję taką strzykawką - aplikatorem z miarką po Nurofenie bezpośrednio do buzi. Syropu nie miesza się z mlekiem.

Witam serdecznie-we wtorek babcia przyszla do nas z nocnikiek i powiedziala, ze juz czas na oswajanie-starsza cora tez ponoc tak zaczynala-ja nie do konca pamietam bo bylo to 12 lat temu ufff!Ale ufam babci-jej metody oswajania z rzeczami(oczywiscie nie na sile) sa calkiem dobre, dzieki temu moja starsza cora zaczela czytac w wieku 5 lat i uwielbia to robic do dzis. Przepraszam,ze bez pl liter ale Kornelcia wlasnie probuje zjesc moja druga reke:))

kobiety wiem ze tu troche nie na temat ale potrzebuje porady:
z powodu permanetnego wypadania wlosow po porodzie czytaj pol roku wyprobowalam wszystko a wlosy mi wypadaja garsciami potrzebuje namiary na dobrego fryzjera w warszawie do ktorego pojde zobaczy moje wlosy i mnie:) i bedzie wiedzial co z nimi zrobic i jaka fryzure mi dobrac aby bylo dobrze do tej pory nie trafilam na takiego zawsze sama musialam mniej wiecej mowic co chce zrobic z wlosami. PROSZE O POMOC I JAKIES NAMIARY.

j.ost, ja Ci niestety nie pomogę, bo nie jestem z Warszawy. Ale długo coś Ci wypadają te włosy faktycznie, mi też wypadały strasznie, ale już dawno zapomniałam o problemie. Więc faktycznie chyba powinnaś zasiągnąć opinii dobrego fryzjera lub lekarza.
Witamy nową lutówkę :-) Mateczka Poleczka zapraszamy na inne wątki lutówek:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lutym-2007-f112/
Napisz coś o sobie.

Gosia, widziałam już to zdjęcie, ale nie zauważyłam wcześniej, że to nocnik. Widzę, że Emilka zadowolona, pewnie lubi siedzieć na nim :confused::-)

A tak Oli siedzi na nocniku:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...ch-dzieciaczkow-8528/index51.html#post1571155

Zdania są podzielone Lenulka, czytałam nawet, że nie ma sensu sadzać dziecka zanim nie skończy 1,5 roku, bo nie jest w stanie kontolować zwieracza. Jednak nie zgadzam się z tym, bo i moja siostra i syn wołali na nocnik zanim skończyli 1,5 roku. Na pewno nie ma sensu sadzać dziecka na siłę, bo całkowicie się zrazi. No i musi dziecko dobrze siedzieć. Oliwka zaakceptowała nocnik i dobrze siedzi, więc będziemy się kontynuować oswajanie się z nocniczkiem. Jeśli jednak zacznie wykazywać choćby najmniejsze zniechęcenie to przerwiemy i poczekamy na lepsze czasy :tak:

Dzięki Kasiad, Lenka jeszcze nie siedzi więc narazie nawet nie próbuję ja sadzać na nocnik.

Dziewczyny, jak podawać syrop przeciwbólowy (paracetamol o smaku truskawkowym). Można go dodać do mleka :confused: Pewnie nie?
A czy po podaniu go łyżeczką trzeba dziecku dać coś do popicia? On pomimo tego smakowego polepszacza, jest jednak gorzki i Milenka się po nim bardzo krzywi, ale do tej pory nic jej do popicia już nie dawałam, nie chciała. Ale może powinnam?

Ja daję Ibum malinowy, on nie daje w ogóle gorzkiego posmaku. Nie daję niczego do popicia. Podaję taką strzykawką - aplikatorem z miarką po Nurofenie bezpośrednio do buzi. Syropu nie miesza się z mlekiem.

Właśnie tak czytam o tych syropach i tak sobie uswiadomiłam że ja jeszcze Lence nic nie dawałm przeciwbólowego ani żadnego innego lekarstwa :-), daję Vigantol, Cebionmulti i Dentinox :tak: to chyba jedyne farmaceutyki z którymi Lenka miała styczność :blink:

kobiety wiem ze tu troche nie na temat ale potrzebuje porady:
z powodu permanetnego wypadania wlosow po porodzie czytaj pol roku wyprobowalam wszystko a wlosy mi wypadaja garsciami potrzebuje namiary na dobrego fryzjera w warszawie do ktorego pojde zobaczy moje wlosy i mnie:) i bedzie wiedzial co z nimi zrobic i jaka fryzure mi dobrac aby bylo dobrze do tej pory nie trafilam na takiego zawsze sama musialam mniej wiecej mowic co chce zrobic z wlosami. PROSZE O POMOC I JAKIES NAMIARY.

J.Ost ja też mam ten problem ale to chyba uroda moich włosów (tak mówią różni fryzjerzy i lekarze) bo wypadają mi odkąd pamiętam, jedyny spokój miałam jak byłam w ciązy :tak:.
A jeśli chodzi o warszawskiego fryzjera to jedynie jakiego znam z telewizji to Leszek Czajka :tak:

Witam nową lutóweczkę: Mateczka_Poleczka

reklama
....hm lekarz mi powiedzial ze taka moja uroda. a powiedz mi czy wiesz gdzie ten leszek czajka przyjmuje i ile kosztuje wizyta?

Do góry