reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

mam pytanie czy wasze dzieciaczki też mają wiecznię język na wierzchu????? mój malec od wczoraj ma go na zewnątrz prawie cały czas:baffled: no i wszystko nim dotyka i juz jest troche bardziej czerwony nie wiem co się dzieje:-:)-:)-(

reklama
Wiecie co moja niedobra cora robi;-):angry: od kilku dni gryzie mnie w sutka...
Ja jej daje cycusia zeby sie najadla a ona mnie gryzie:-(
Dzisiaj w nocy tak mnie uzarla ze sie poryczalam, boje sie jej normalnie dawac piers
Najlepsze jest to ze nie gryzie go caly czas tylko robi tak z nienacka
Pije, pije i nagle chaps:crazy::crazy::crazy:
A co dopiero jak dostanie zeby...wrrrrr...boje sie pomyslec:-(

Moze macie na to jakis sposob....zreszta jaki???:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wolfia,wszystkiego najlepszego dla Viktora!!!(przegapilam wczoraj:tak:)

Nuska,nie wiem co Ci radzic:no:.Chyba wrzeszczec nie bedziesz,zeby malej nie przestraszyc...:no:

Nuska, dokładnie moja zrobila to samo, tylko raz, a już potem bałam się podawać jej pierś. Zrobiła tak, jak była zła, a ja chciałam ją zapchać cyckiem, żeby się uspokoiła. A ona najwyraźniej głodna nie była :wściekła/y: na dodatek zaciskając dziąsła za sutku odciągnęła głowę do tyłu, myślałam, że wszyskie gwiazdy zobaczę. Od tej pory jak nie daje mi wyraźnych sygnałów, że jest głodna, nie wpycham jej piersi.
Tycia ma rację, że krzyczeć nie można, ale czytałam, że można dziecko oduczyć takich praktyk i nawet trzeba! Jak capnie, trzeba zabrać pierś natychmiast i powiedzieć dziecku z poważną miną, że nie wolno - dzieci odczytują doskonale nasze nastroje i w końcu zrozumieją, że tak robić nie wolno.

No wlasnie, to ciagniecie glowy do tylu z cycem w buzi znam juz od dawna....:crazy:
Ale jesli chodzi o to ze gryzie to nie wydaje mi sie ze ze zlosci ''bo jej sie nie chce jesc'':no: za kazdym razem naprawde jest glodna bo wcina....
co do krzyczenia, to jeszcze mi sie nie zdarzylo po mimo tego bolu.....
ale sprobuje z ta mina i wyciaganiem sutka z buzki...Dzieki:tak:

Oli wczoraj po szczepieniu super - bezproblemowo, a dziś za to jest jęcząca i najchętniej by była cały czas przyssana do cyca. Przy cycu oczywiście odrazu zasypia, ale jak ją odkładam, natychmiast się budzi i uruchamia syrenę a raczej piszczałki :baffled:

małą temperatury nie ma od wczoraj od 16
tak na marginesie tp od 16 do 8 rano spała :szok:
a dzis wysypało ja na maxa
TRZYDNIOWKA

Sara juz jest wykapana i spi (18.30)
zjadła jak nigdy naraz 210 ale sinlacu(moze bardziej jej smakuje niz nutramigen:crazy:)

po goraczce niema sladu tylko wysypka nieziemska wszedzie
bardzo brzydko wyglada z ta wysypka:-(
jest bardzo niespokojna i ciagle ryczy a raczej drze pyska jak niewiem
juz nie wyrabiałam , dobrze ze juz zasneła:sick:

nie bede robic badania moczu skoro nie ma goraczki i dostała wysypki ( trzydniowka)?

Wiecie co moja niedobra cora robi;-):angry: od kilku dni gryzie mnie w sutka...
Ja jej daje cycusia zeby sie najadla a ona mnie gryzie
No to niezły problem,ale do rozwiązania(wiem to na swoim przykładzie).Kubulinek też jakiś czas temu mnie dziabnoł,a ma czym(2 zęby na dole),łzy mi stanęły w oczach,więc odruchowo wyciągnęłam mu pierś z buzi i burknęłam grożnie"nie gryż",mały zrobil wielkie oczy,a ja go troszkę przetrzymałam i po chwili dopiero dałam dalej jeśc.Okazało się skuteczne,już mnie nie gryzie,nawet dziąseł nie ociera,jak to robił wcześniej.

reklama
Do góry