reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

stanki, moja koza tez caly czas ulewa ....kupki robi rzadkie i dosc czesto......ale sie tym nie przejmuje <juz teraz:happy2:> bo ladnie rosnie i przybiera na wadze:tak::-)

Dokładnie to samo u Michałka. Jak kiedyś w ciągu doby były tylko 2 kupki to się bałam, że ma zaparcie:-D

reklama
A u nas ulewanie skończyło się jak ręką odjął jak Oliwka skończyła 4 miesiące. Owszem zdarzyć się może, jeśli nie doczytam i zjem coś z białkiem krowim i jak 2 razy zmieszałam zupkę z Misiowym Ogródkiem. W innych sytuacjach nie ma ulewania.
Kupki są raz lub 2 razy dziennie, nie są twarde, ale też nie są rzadkie, takie akurat - to odkąd mała je zupki, bo wcześniej były rzadkie i wylatywały z pieluszki.

A co do przybierania to wydaje mi się, że Oliwka po tym jak nagle nabrała sporo ciałka, teraz stanęła w miejscu. Zobaczymy, czy mam rację za tydzień, bo wtedy mamy szczepienie i się okaże czy faktycznie niewiele przybrała czy tylko tak mi sie wydaje.

Kasiad podobno dzieci przybierają najbardziej w pierszych 4-rech miesiącach,a potem comiesięczne przybieranie obniża się.

dzisiaj na masażu pani postraszyła mnie,że być może konieczny będzie zabieg wydłużenia mięśnia na szyi...kurcze tyle ją już męczę,a tu zabieg????muszę iść na konsultacje do innego lekarza,najlepiej do Łodzi,bo u mnie tylko straszyć potrafią.byłam już u jednego jak Ala miała 3 tyg(on robi takie operacje) i wcale mnie nie straszył

Chyba troszke spanikowałam z tą gorączką :zawstydzona/y::sorry2: tak sobie pozniej przemyslałam co napisałam :dry: ale dziekuje za dobre rady, gorączkę mierzyłam pod paszką doszło do 37,5 (pielegniarka kazała wtedy juz podac paracetamol) więc podałam i gorączka przeszła :tak:

Bibinka, a jak trzymasz swoją córeczkę prosto, to mocno ta głowa jest przekrzywiona? Trochę mnie dziwi ta opinia, bo ja słyszałam, że terapia wcześnie podjęta daje prawie w 100% pozytywne efekty. Ja do tej pory miałam 2 sesje po 2 tygdnie, najpierw same ćwiczenia metodą Vojty, potem oprócz Vojty, masaż i okłady z parafiny. A Ty masz tylko masaże?
Może faktycznie spróbuj skonsultować się z innym specjalistą. A zabieg miał syn mojej koleżanki, ale miał podcinane zcięgna a nie wydłużany mięsień. No ale on miał wykryty kręcz w wieku 3 lat chyba. Chyba, że Twoja córa ma za krótki ten mięsień a nie jest to sprawa ułożenia płodowego jak w naszym przypadku :confused:

Kasiad ,no wlasnie jej główka już nie jest tak przekrzywiona jak na początku,wlasciwie jakby kto nie wiedział,to by nie zauważył.ja mam tylko masaże,ale połączone z ćwiczeniami rozciągającymi.u mnie prawdopodobnie spartololi robotę przy porodzie,ale się nie przyznali i wypisali nas do domu bez żadnych wskazań,a jakbym wiedziała od początku,to mała bylaby juz zdrowa...

od 2 dni Laila bardzo czesto ma czkawke- ze 4 razy na dzien. ....od czego to moze byc?
Czkawka może być objawem za małej ilości płynów w organiżmie,zmian temperatury lub też przepełnionego brzuszka.Trzeba obserwować kiedy się pojawia,w jakich sytuacjach.

reklama
Kasiad ,no wlasnie jej główka już nie jest tak przekrzywiona jak na początku,wlasciwie jakby kto nie wiedział,to by nie zauważył.ja mam tylko masaże,ale połączone z ćwiczeniami rozciągającymi.u mnie prawdopodobnie spartololi robotę przy porodzie,ale się nie przyznali i wypisali nas do domu bez żadnych wskazań,a jakbym wiedziała od początku,to mała bylaby juz zdrowa...

No to skonsultuj się faktycznie jeszcze z innym specjalistą, bez przesady, moja starsza miała barzo widocznie głowe przekrzywionąś a rozmasowali jej kręcz.

Do góry