reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Selinka jak na razie nie boi sie specjalnie niczego :happy: przynajmniej nie zauwazylam
jak odkurzam to trzyma kabel - glowno dowodzacy :-D i chodzi za mopem jak myje podlogi wiec juz teraz musze myc jak spi :-D
w wanienie pryska sobie prysznicem w twarz i sie cieszy:szok:

wczoraj za to przytrzasanela sobie paluszek drzwiczkami od szafeczki a jak podbieglam do niej to biedulka jeszcze mocniej druga raczka dociskala szafke :-( bieduleczka paluszek siny :sick:

reklama
Maks miał dziś rano przymusowy prysznic, bo obudził się rano cały w kupie... no i zadowolony nie był, ale może i dlatego, ze to nowośc, bo normalnie jest wkładany do wody, odkurzacz nawet lubi:-)

Łukaszek na początku bał się umywalki, łazienki. Teraz jest OK. Podobnie było z odkurzaczem. Jak chciałam odkurzać i zaczynał płakać, wyłączałam podchodziłam do niego i tłumaczyłam, że mamusia będzie robić buuu i odkurzać i zaraz będzie ładnie. Chyba poskutowało, bo nie płacze, zawsze jednak uprzedzam go o buuu. Chyba przez to nie boi się też wiertarek u sąsiadów. Jak słyszy, to patrzy na mnie. :tak:

Przy przebieraniu kupki narazie nie ucieka, ale coraz częściej robi mostek :confused:

kaśka dużo zdrówka dla Piotrusia!!

Marlenka u nas ostatnio zmienianie pampersa to normalnie walka....
muszę się odpowiednio ustawić, żeby Maks siostrzyczki nie skopał w brzuchu:wściekła/y:

u nas tez od jakiegos czasu zmienianie pampersa to walka Lenka strasznie kopie a drze sie przy tym jak szalona
czasem zaczyna sie awantura dopiero wtedy gdy zaczynam zapinac pieluche a konczy jak zdejme ja z przewijaka :szok: :confused:

U nas wojna i ucieczki za kazdym razem! Przekreca sie na brzuszek i wio do przodu byle dalej od mamy, i smieje sie przy tym, szelma jedna! Ivka, co to za pieluchomajtki??

reklama
Emcia ja kupuję dwóch firm - wrocławskiej Med-Com albo Pampers wersja Let's Go - oba rodzaje mają super chłonny wkład, a są o wiele wygodniejsze dla maluszków, które dużo siedzą lub się przemieszczają.

Do góry