reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Osinko my od początku używamy kremu NIVEA Baby - w lecie był kremik Ziajki z wysokim faktorem.

Przy przewijaniu obowiązkowo musze Łukaszka czymś zająć, np. tubka kremu, albo zabawka. Wtedy nie obraca się na brzuszek i nie rozbiera rajstopek.

reklama
A my, Drogie Cioteczki, od soboty trzy razy dziennie myjemy ząbki :-) Pierwszy raz było bardziej gryzienie szczoteczki niż mycie, ale potem to już normalne szorowanie - na zmianę: raz trochę ja, raz trochę Szymon.

A najbardziej to mu pasta smakuje :-) Używamy aquafresh kids...

My używamy pasty nenedent - dolne lubi myć ale górnych nie da dotknąć:confused:
A dzisiaj cos mojemu skarbowi coś ropieje oczko. Dzwoniłam do pediatry, kazała przemywać solą fizjologiczną, jak się nie poprawi do jutra to idziemy na wizytę. Mam jednak nadzieję że rano oczko będzie juz zdrowiutkie.

Ja musze sie zaopatrzyć w pastę dla Jasia, bo jak dotąd to tylko samą szczoteczką się bawił.

My czyscimy zabki ale bez pasty , czy powinnismy sie juz zaopatrzyc w paste :confused: :confused: :confused: i jaka , mozna ja kupic w drogeri czy aptece:confused:

a wlasnie mialam as pytac bo widzialam ze wyszla jakas seria kosmetykoe HIPP-ma jakas mama?

no i szukam jakiegos dobrego balsamu na sucha skore-cos co dobrze nawilza

co do pasty my zebiska myjemy taka pasta dla niemowlat-nie ma fluoru z jakimis mlecznymi enzymamai

na poczatku lubil myc teraz nie i jest nieciekawie a zeby myc trzeba(sa juz dosc dlugie)-sam wyrywa wlosie zebami...........

my też myjemy ząbki, na razie samą szczoteczką (silikonową), w sklepach nie znalazłam pasty dla niemowląt, ale dzięki Wam dowiedziałam się o nanadencie - dzisiaj ją kupię w aptece :-) bubchena krem zresztą też

dziękuję dziewczynki

my mamy kremik Bubchena w plastikowym pojemniczku - jest ok, lekko się rozsmarowuje, ale ma jeden minus - jak dla mnie ma okropny zapach - ale Maksowi nie przeszkadza, bo nie protestuje przy kremowaniu

reklama
A dzisiaj cos mojemu skarbowi coś ropieje oczko. Dzwoniłam do pediatry, kazała przemywać solą fizjologiczną, jak się nie poprawi do jutra to idziemy na wizytę. Mam jednak nadzieję że rano oczko będzie juz zdrowiutkie.

lolcia ......bardzo dobrze jest przemywac mlekiem matki ........jak patrys wyszedl ze szpitala zaraz po urodzeniu to tez mu strasznie ropiało i lekarz nam to polecił .......no i zadziałało :-) :-)
tylko ty juz chyba nie karmisz co nie ????:no:

Do góry