reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Sylwia Piotrek do tej pory boi się prysznica, a Bartek od urodzenia uwielbia...

i kto by powiedział że to dwoje dzieci od tych samych rodziców :-D

Emi boi sie odkurzacza jak wyje, dzwonka naszego do drzwi bo dzwoni tak ze wszystko sie w domu trzesie, z mikserem juz sie oswoiła:tak:, prysznicem sie bawi jak jest kapiel ale jak chce jej splukac glowe to cala sie trzesie ze strachu:confused:

sylwia - mój Maks też boi się odkurzacza i miksera - choć mi się wydaje, że to nie chodzi o strach tylko o bardzo nieprzyjemny hałas - może dzieci mają poprostu wrażliwszy słuch i takie dźwięki je drażnią

przysznica nie próbowałam, ale wodę generalnie lubi - najlepsze są zabawy w bidecie:-D

Emcia tez uwielbia sie kompciać i wode lubi i nawet ak dam jej prysznic z ktorgo leci woda jest ok bawi sie
ale jak chce splukac jej wode to juz nie jest ok

kasiula - bo najfajniej jest SAMEMU, a nie jak mama coś robi:happy:

a i przy przebieraniu u nas to samo - jeden wielki krzyk i pościg, no chyba że dorwie do łapek coś inetersującego jak otwarte pudło sudocremu:tak:

i jeszcze mam pytanie - czy Wasze dzieci uderzają w różne przedmioty specjalnie głową ????? - bo Maks tak czasem robi - podchodzi do mebli, drzwi a czasem uderza głową opodłogę i patrzy co będzie, na łóżku to rzuca się głową w poduszki z całym impetem:confused: :confused: :confused: :confused: :baffled: :baffled: :baffled:

koga - Mateusz jeszcze nie sprawdzał celowo wytrzymałości swojej głowy:-D
Odkurzacz uwielbia, prysznic też, a mikser w zależności od sytuacji - na pewno musi go widzieć i patrzeć co ja nim robię:-D

tak noja Lenka uderza czasem glowa w rozne przedmioty ostatnio np spodobal jej sie kaloryfer :szok: :confused:
co do prysznica to kapiel jest super dopoki nie poleci z niego woda wtedy straszny wrzsak i koniec pluskania sie w wodzie :-)
a jesli chodzi o odkurzacz to Lenka nie ma z nim problemuod urodzenia jak byla malutka a ja wlaczalam odkurzacz ona od razu usypiala :-D :-D
(bo podobno odkurzacz wydaje dzwiek podobny do tego jaki maluszek slyszy w brzuchu mamy :tak: ) teraz niestety juz przy niem nie zasypia ale za to bawi sie bardzo grzecznie i w jednym miejscu tak ze czasem mam ochote go wlaczyc celowo by sie bawila a zebym ja mogla cos zrobic :-D :-D :-D :-D

reklama
koga oj tak pudelko sudokremu.....................:tak: znam znam
a ze sprawdzaniem wytrzymalsci swojej glowy i u nas sie zdarza-czytalam ze to normalne,od czasu do czasu sobie stuka-nie zwrcam uwagi bo jak cos broi i ja krzykne to robi dalej specjalnie

Do góry