reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Czyli jak np. w jeden dzień zjadłam z nowości dwie gałki lodów i zupę ogórkową i mały miał zieloną kupkę to dlatego, że top było coś nowego , a nie że złe dla niego? Nie zaobserowałam po tym u niego problemów z brzuszkiem. Tzn., że ogórkową mogę jeśc? :)

A co do leżaczka to teraz żałuję, że od ludzi z pracy nie zażyczyliśmy sobie właśnie leżaczka zamiast chusty, bo Filip bardzo lubi taką pozycję w dzień, nie bardzo widzi mu się leżenie w łożeczku. Ale jak piszecie, że można niedrogo kupić to się hcyba też rozejrzę :) Bo na razie to mamy tylko fotelik samochodowy tylko nie wiem ile dziecko może w nim przebywać, takie miesięczne...

I właśnie, tu mam kolejne pytanie: jak myślicie w jak długą podróz autkiem można takiego malca zabrać? Ile może taki szkrab być w foteliku?

reklama
my fotelik wyłożyliśmy kocykami i mały jest w prawie wyprostowanej pozycji; ale nie wiem jak długo maluchy mogą w nich przebywać; też myślimy o leżaczku

catherinka - jasne ogorkowa mozesz jesc :) moj Karol tez lubi ogorkowa - myslalam ze bedzie mial jakies problemy, bo w sumie to kwasna zupka ale jakos nie, z czego jestem zadowolona bo ja uwielbiam ogorkowa :)

wlasnie jaki krem z filtrem jest miekusi do rozsmarowywania, bo ja mam Nivea i Bambino, ale obydwa sa dosc trawde i nie bardzo sie rozsmarowuja :(

Mysle ze jak dziecko za dlugo jest w foteliku to samo da znac ze mu niewygodnie :)
Poki co Maksiu najdluzej posiedzial w nim jakies 15 minut ,w domu no bo jesli chodzi o jazde samochodem to dluzej no i przesypia w nim zakupy :D narazie..

uzywam kremu nivea baby na kazda pogode ale tez wedlug mnie troche zbyt ciezko sie rozsmarowuje

co do kremów z filtrem - znajoma używała niwea i penaten. polecała raczej penaten, bo cena ta sama, a rzsmarowawyał się łatwiej o chyba faktor wyższy.

Pytia: derma - bo jest naczyniak, ale za mały doleczenia, więc albo się wchłonie lub zostanie. a neuro - z powodu tych cholernych bezdechów, niestety prywatnie, bo terminy na nfz na wrzesień. :mad:

bujaczek mam zwykły ale ciekawie brzmia opisy tych wibracji
kurcze ja kremiku zadnego jeszcze na slonko ne mam a mówicie ze ten nivea jest dobry???
ja ostatnio kupiłam z nivea oliwke i szamponik dla malutkiej bo na początku mialam oliwke z penatena
i ta z nivea super jest szampon pieknie pachnie jesteśmy z tych kosmetyków obiezadowolone

co do fotelików to np wczoraj bylismy o u prababci w jedną strone 40minut
ale w drodze powrotnej zatrzymalismy sie na zakupy i przez okolo 3godziny mala siedziala w foteliku i zaczelam marudzic podczas drogi do domciu ale nie wiem czy było jej nie wygodnie bo zgłodniała po 3 godzinach na pewno ;D

my kupilismy nivea ale na kazda pogode i nie wiem czy uzywac. bo ostatnio nalozylo sie- smarowanie tym kremem i wypicie przeze mnie soku z dodatkiem poziomek- i bartek mial cala buzie w okropnych krostach. ale tylko buzie i nie wiem co go uczulilo

podejrzewam tez skaze bo ma tez na calej buzce taka kaszke we wloskach tez :( ale my go dokarmiamy nan1, a do lekarza dopiero pojde po weekendzie bo wolne sobie zrobil buu!!

reklama
mam prosbe: jak zrobie juz zdjecie malemu (tej buzki) to je wklej, moze ktoras z was bedzie miala pomysl co to jest oki ?? bo ja zwaruije zamim pojde do lekarza :(

Do góry