reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

U nas vigantol po 1 kropli, cebion po 5 kropli. Podaję na specjalnej łyżeczce z kilkoma kroplami herbatki - nie ma żadnego problemu. Co do problemu z kupkami - polecam 1 dziennie lakcid - to są pałeczki kwasu mlekowego, który pomaga na trawienie - u nas działa rewelacyjnie :)

reklama
My podajemy tylko 5 kropelek cebion multi na lyzeczce z maminym mleczkiem wieczorkiem i nie mamy problemow ze spaniem :) Witaminki D3 jeszcze nie podajemy - lekarz twierdzi ze nie potrzeba.

Niestety nadal mamy problemy z brzuszkiem Sab Simplex - jak pomaga - to bardzo malo, moze tez podam lakcid, to chyba ostatnia deska ratunku - choc do 3go miesiaca juz blisko a ponoc po 3 m-cach kolki mijaja :)

izka-mummy-to-be pisze:
Ostatnio zastanawiam sie nad takim lezaczkiem z wibratorkiem ale jeszcze sie nie przekonalam - pewnie zamin to zrobie to juz nie bedzie potrzebne :)

A jednak kupilam - dzis na Allegro - jutro jade odebrac bo okazalo sie ze sprzedawca tez jest z Tychow :)
Mezus chyba niebawem zabroni mi wchodzic na Allegro bo kupilabym tam duuuuzo zeczy dla maluszka ;) ;) ;)

izka-mummy-to-be pisze:
izka-mummy-to-be pisze:
Ostatnio zastanawiam sie nad takim lezaczkiem z wibratorkiem ale jeszcze sie nie przekonalam - pewnie zamin to zrobie to juz nie bedzie potrzebne :)

A jednak kupilam - dzis na Allegro - jutro jade odebrac bo okazalo sie ze sprzedawca tez jest z Tychow :)
Mezus chyba niebawem zabroni mi wchodzic na Allegro bo kupilabym tam duuuuzo zeczy dla maluszka ;) ;) ;)

:D mój mąż mówi to samo!! :) ciagle kupuję coś dla Agaty, już nałogiem stało się wchodzenie na odzież dla niemowląt i szperanie w okazjach = kończących się aukcjach :)

osinka pisze:

:D mój mąż mówi to samo!! :) ciagle kupuję coś dla Agaty, już nałogiem stało się wchodzenie na odzież dla niemowląt i szperanie w okazjach = kończących się aukcjach :)

Oj tak. Jeszcze trochę, a będę miałą blokadę na Allegro ;D
Chyba jesteśmy uzależnione :D

Mam pytanie w sprawie...kupki.
Czy Wasze dzidziolki mają luźną żółtą kupkę?
Moja nie ma w niej nic stałego, ale karmie ją tylko piersią.

Mokkate - melduję, że u nas codziennie stwierdza się obecność żółtej, luźnej kupki - chyba, że zjem banana to wtedy jest jaskrawo żółta i trochę jakby gęściejsza

mokkate pisze:
Mam pytanie w sprawie...kupki.
Czy Wasze dzidziolki mają luźną żółtą kupkę?
Moja nie ma w niej nic stałego, ale karmie ją tylko piersią.

Patrycja też tylko takie robi... ;)

kupki jagny dosłownie pływają...nie zagęszczają się nawet po bananach, a czekolady jakoś nie mam odwagi jeść...

reklama
Karola też wali żółte kupy, wczoraj było ich 5 :)

Nawet po czekoladzie i bananach nie są gęściejsze :)

Do góry