reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

wczoraj bylismy na 15minut na dworze z folia na wozeczku dzis znowu pada od rana nie wiem czy wyjdziemy chyba nicci ze spaceru :(

reklama
anian pisze:
Co do przebierania to Na nockę ma inny strój i na dzień również. Jak idziemy na spacer to ubieram jej dodatkową warstwę (jak zimno), albo zostawiam jej to w czym jest, albo przebieram ją jak chcę żeby miała sukienkę albo jeansy ;D

ja też staram się, żeby Karola miała inne ciuszki na noc i inne na dzień - wtedy zacznie rozróżniać dzień od nocy, chociaż nie ma z tym problemu :)

dziewczyny, podajecie swoim pociechom witaminy? moja lekarka przepisała Agacie vigantol 1x2 krople i cebion multi 2x3 krople.
Odkąd podaję jej te witaminy - Agata stała sie niespokojna, nie śpi całe popołudnia, pada ze zmęczenia dopiero po 20, 21, potem budzi się ok. 3,4 i do rana płacze.
Wyczytałam w internecie, że niekiedy witaminy nie sa tolerowane przez dzieci, również, że niekiedy lekarze na wyrost przepisują witaminy...
Jak to jest u Was?? Ja chyba skonsultuję to z innym lekarzem...

vigantol to witamonka d3 - to pewnie będziecie brac do końca 2 roczku...

ale po co multiwitaminka to ja nie wiem....

witamina D konieczna
ale witaminy zbedne

a u mnie tragedia z podawaniem tych kropli-jakos maly sie wierci i nie moge trafic do buzi :mad:

u nas jakiś problem z brzuchem nadal :( małą spina i wydaje się że nie może zrobić kupki. w efekcie robi ich ze 4 dziennie ale są chyba ze śluzem, spać nie chce i jest bardzo nerwowa :( lekarz nam przepisał espumisan i debridat ale to chyba wogóle nie działa. martwię się bardzo. poza tym ja też mam kłopoty okropne z wypróżnianiem, właściwie od porodu....

osinka pisze:
dziewczyny, podajecie swoim pociechom witaminy? moja lekarka przepisała Agacie vigantol 1x2 krople i cebion multi 2x3 krople.

my tez mamy wit. d3 i cebion- to witaminka c.
qurcze moze to po tym maly nie chce mi spac w dzien?? ale bierzemy jej juz ze 3 tyg...a ja juz nie pamietam od kiedy maluszek tak w dzien mi wariuje

osinka pisze:
Odkąd podaję jej te witaminy - Agata stała sie niespokojna, nie śpi całe popołudnia, pada ze zmęczenia dopiero po 20, 21, potem budzi się ok. 3,4 i do rana płacze.
Wyczytałam w internecie, że niekiedy witaminy nie sa tolerowane przez dzieci, również, że niekiedy lekarze na wyrost przepisują witaminy...
Jak to jest u Was?? Ja chyba skonsultuję to z innym lekarzem...
Osinka,odstaw witaminy i zobacz wtedy jak sie Agatka bedzie zachowywac.No chyba zadna tragedia jakbys jej nie podawala wit.Nasza pani doktor nie przepisala,a sie pytalam-mowila ze nie trzeba.A wit D3 tez podaje tylko po 1 krpli dziennie,a nie po 2 tak jak u Was.

reklama
my też podajemy Karoli witaminę D3. Ja kropię na silikonową łyżeczkę i podaję. Karola ma wtedy okrutną minę :(

Sylwia! Możesz kropić sobie na sutek przed karmieniem, wtedy bedziesz miała pewność, że mały wciągnie wszystko :)

My też podajemy 2 krople rano, chociaż na ulotce napisane jest, żeby podawać jedną kroplę.

Do góry