reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

widocznie byl bardzo spiacy emilka tez czasem sama zasypia
czasem trzeba ja pokołysać w bujaczku bo marudzi ::)

reklama
a moj buntownik nie chce sam zasypiac i musze sie niezle wokol niego naskakac zeby w koncu zasnął , nie libi swojego łóżeczka i śpi w nim tylko po kąpieli-ok3-4 godzin, a przez dzien to góra 45min bo od razu się wybudza i zaczyna płakać, za to w leżaczku spał wczoraj 3 godziny

zielone kupki nie oznaczają że z dzieckim jest coś żle tylko że został wprowadzony nowy pokarm (na razie u mamy)
z zielonymi kupkami spotkacie się na pewno wprowadzając każy nowe jedzonko - nawet mleczko modyfikowane...
ja z nimi spotykam się jeszcze u Piotrusia - prawie za kazdym razem gdy zje nowość...

Co do usypiania, Karol zasypia sam wieczorkiem (nakarmiony, wypluskany i wycalowany - jak u Ciebie Koga - choc chyba u nas wszystkich to calowanko jest na pozadku dziennym) czasem zasnie juz przy karmieniu ale na odbicie i tak sie wybudzi, i zawsze odkladam go do lozeczka i wlaczam kolysanki i wychodze :) (spi do 6h po kapieli) i tak przez cala noc po karmionku do lozeczka i ja sama ide spac, za to w dzien czasem (dosc czesto) trzeba go utulic do spania, a najgorzej jest jak przegapie moment zmeczenia to wtedy ma problem z zasnieciem - jest zbyt zmeczony

dokładnie to samo zauważyłam z tym właściwym momentem!

poza tym widzę że w dzień może być hałas i mu to nie przeszkadza, ale wieczorem tylko spokój!
wcześniej robiłam błąd i karmiłam go wieczorem przy telewizorze i były problemy - teraz sami w ciemnym pokoju z małą lampką i jest o wiele spokojniejszy i wyciszony - dlatego daje radę sam zasypiać i samemu w spokoju tam leżeć - poprostu moze skupić się na spaniu :laugh:

nigdy nie przypuszczałam, ale telewizor strasznie rozprasza i wymęcza mojego małego

U nas kupki były zielone przez długi okres. Jak przestałam pić herbatki laktacyjne i koperkowe to wróciły kupki żółte :) Ale zazwyczaj rzadkie.

A jakie macie leżaczki? Może my też byśmy sobie sprawili, bo leżenie na płasko w łóżeczku już Jasia zaczyna nudzić.

ja mam fisher price aquarium . jestem zadowolona bo ma wibracje i ladne melodyjki a wlasciwie sa to odglosy natury-szum morza, plynacy strumyk i kolysanki.

reklama
my wlasnie dzisiaj dokonalismy zakupu lezaczka fisher price z wibracjami. jak narazie Zuzia siedzi-lezy w nim spokojnie. zobaczymy jak bedzie potem ;D

Do góry