reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
dori pisze:
Dziewczyny, na stronie Pampersa znalazłam coś takiego:
"Dlatego Pampers opracował pieluszkę dla noworodków – Pampers New Baby z unikalną technologią Complete Care*, aby chłonąć mocz i wolne stolce. Dzięki temu skóra może być bardziej sucha i zdrowsza, a czyszczenie pupy jest dużo łatwiejsze. Na wewnętrznej powierzchni pieluszka Pampers New Baby posiada pasemka balsamu pielęgnacyjnego, który tworzy na skórze warstwę ochronną pomagając w ten sposób bronić się skórze przed podrażnieniami. Ponadto pieluszka na całej swej powierzchni jest przewiewna, dzięki czemu świeże powietrze może docierać do skóry dziecka. Pieluszki Pampers New Baby dostępne są w rozmiarach newborn (2-5 kg) i mini (3-6 kg).

* Complete Care dostępna tylko w rozmiarze newborn (2-5kg)"

Te dziurki to chyba fachowo nazywają się właśnie Complete Care, i dlatego są tylko w pieluszkach nr1.

U mnie w 1 nie bylo, za to mam w 2 ::) Newborn tez mialy.

ja mam kilka par mozw ze trzy ale jakich juz na pierwsze kroki
a takiech teraz to mam jedne ala kapciuszki ale są kolorowe i praktycznie do niczego nie pasują
a nawet nie mam kiedy ich ubierac Emili

Ja mam skarpetki w kształcie butów. Dostałam je tzn. Kamil w prezencie i je ubieram. Niestety są białe i często trzeba je prać.

Dziewczyny - przebieracie jakoś specjalnie dzieci idąc na spacer??
bo my to 24 godz. w tym samym - od kąpieli do kąpieli - a na spacer w śpiworek iewentualnie skarpety

koga pisze:
bo my to 24 godz. w tym samym - od kąpieli do kąpieli - a na spacer w śpiworek iewentualnie skarpety
Ja w dzien zakladam inne ubranie,troche grubsze,bo Majka w dzien prawie nie spi i zeby sie nie przeziebila,a na noc ja ubieram troche lzej,bo jak ja owine w jej kocyk zeby sie nie pocila(w pokoju w nocy tez sie bardzo cieplo robi,a w dzien mamy okna uchylone w calym mieszkaniu)

koga pisze:
koga my tak samo, no chyba,że mała się wybrudzi np uleje na ubranka to wtedy częściej...

reklama
osinka pisze:
dziewczyny, macie jakieś buciki dla swoich maluchów?? jakoś mi łyso ubierać Agatę na spacer w ciuszki, bardzo brakuje mi bucików do kompletu ;)
Majka ma takie welniane bucili na zimniejsze dni,a jak sie jeszcze troche ociepli to ma takie inne ale tez z materialu.Szulalam kiedys w sklepie ale nie bylo az takiej malej numeracji.Najmniejsze to byly 18-24 miesiac

Do góry