reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

u nas skojarzone bez żółtaczki kosztuje 125 i mają w przychodni... lepiej zadzwon bo nie wszystkie przychodnie mają...

reklama
Dziewczyny,a od kiedy wolno klasc dziecko zeby siedzialo i od kiedy mozna na siedzaco w spacerowce?Bo Majeczka nienawidzi lezec i najchetniejby caly czas tylko siedziala,a ma tylko 2 miesiace przeciez!

dzicko nie powinno być sadzane dopóki samo nie usiądzie - dopuszczana jest pozycja półleżąca - ale tez nie tak wcześnie...
cizko Ci coś poradzić... Piotrek zaczął jeżdzić w spacerówce (wymusił) od 4 miesiąca - ale tylko w pozycji półezacej - kręgosłup ma zdrowy...

Tak samo ma mój Filip - jak nie śpi to chce być w pionie, no ale nosić go przecież cały czas nie będę, w poziomie - zaczyna beczeć, wiec wkładam go czasem do fotelika samochodowego ;D Dodatkowy plus jego to, że można go bujać :)

catherinka pisze:
Zuzia24 pisze:
co do pampersow 2 to moje maja dziurki i jestem z nich zadowolona. malo tego: dostalam takze od zanjomych rozmiar 3 takze new borny  :). ale tych jeszcze nie sprawdzalam czy maja dziurki na kupke czy nie.ale sa one takiego samego rodzaju jak 1 czy 2 wiec mysle ze powinny.

Zuzia czemu Twoje mają, a nasze nie mają dziurek?  ::) :D :D :D

magdalenaB pisze:
ile kosztuja te szczepionki skojarzone? jak sie je zamawia? przez lekarza? czy samemu?

U mnie 2 tez maja dziurki. Jedynki nie mialy ::)

U nas kosztuje 105 zł i akurat je w przychodni mają, więc nie trzeba kupować samemu.

catherinka pisze:
Tak samo ma mój Filip - jak nie śpi to chce być w pionie, no ale nosić go przecież cały czas nie będę, w poziomie - zaczyna beczeć, wiec wkładam go czasem do fotelika samochodowego  ;D Dodatkowy plus jego to, że można go bujać :)

Caterinka polecam lezaczek z opcja wibracji. Moj synekn przesiaduje w nim cale dnie. Trzesie nim jak na spacerze a on to bardzo lubi. Mam tez hustawke ktora sama buja ale Patryk jej nienawidzi, nie wiem dlaczego.

anian pisze:
KingaP pisze:
a powiedzcie mi, bo niepokoję się. Moja Karola nadal ma takie nieskoordynowane ruchy. Nieraz jak ktoś wyda dziwny dzwięk aż podskakuje, jakby się wystraszyła. Czy Wasze dzieciaczki mają podobnie?
Mam nadzieje, że to nie jest nadpobudliwość...

Kinguś, czyżby zboczenie zawodowe? ;D ;D ;D
Patrycja jest cały czas w ruchu, nie rusza się jak głęboko zaśnie. Ostatnio się zastanwiałam, czy aby ona nie ma ADHD, bo taka ruchliwa ;D

przyznaję się publicznie: ZBOCZENIE ZAWODOWE!!! :)
Dzieki dziewczynki za uświadomienie o odruchu moro. Moja zmoro :)

U nas szczepionka byla w przychodni i kosztowala (razem z zoltaczka) 100zl

Ostatnio zastanawiam sie nad takim lezaczkiem z wibratorkiem ale jeszcze sie nie przekonalam - pewnie zamin to zrobie to juz nie bedzie potrzebn :)

reklama
izka-mummy-to-be pisze:
U nas szczepionka byla w przychodni i kosztowala (razem z zoltaczka) 100zl

Ostatnio zastanawiam sie nad takim lezaczkiem z wibratorkiem ale jeszcze sie nie przekonalam - pewnie zamin to zrobie to juz nie bedzie potrzebn :)
No ja tez sie zastanawiam nad takim lezaczkiem,tyko nie wiem czy Majka sie da oszukac i bedzie chciala w nim spac w dzien bo przewaznie o to mi chodzi.

Do góry