reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Tesco fioletowe są ok. Jednak dla nas najlepsze są huggiesy. A tak wogóle to używam różnych pieluszek na zmiane żeby uniknąć odpazeń i odgnieceń na skórze.

Moja Kubulka nadal chora. Wczoraj było juz dobrze fajnie jadł i gorączki nie było a tu prosze dzisiaj znów wszystko wróciło. Martwie sie o niego bo nie chce mu podawać antybiotyków . Jutro robimy badanie moczu i podaje mu nowe leki może mu przejdzie. Co za cholerstwo musiało sie przyplątać :( taka ładna pogoda a my siedzimy w domu. Kurcze tak zazdroszcze wam tych spacerków.

reklama
Kinga, i mój Filip tak ma czasem, myślę, że to po prostu jakiś dźwięk straszy nasze dzieci :)

My ciągle używamy pampersów newborn 1, ale dostaliśmy od znajomych 2 (żółte, new baby, mini 3-6 kg) i użyliśmy raz, żeby spróbować i ... nie mają dziurek! Czemu jedne z nas w "2" mają dizurki a drugie nie? ::) ::) ::) A dziurki są fajne, bo pupka nie jest taka brudna po kupce ;D

Kinga - to machanie rączkami (tak jaby maluch chciał kogoś objąć - "szukanie" mamy) przy nagłym bodźcu to odruch Moro  - fizjologiczny - pediatra powiedziała, że może występować nawet do 6 miesiąca - pozostałość po przodkach małpiszonach  ;D
Krzymek też tak ma - dość często nawet...

Ale dla pewności zapytaj lekarza

KingaP pisze:
a powiedzcie mi, bo niepokoję się. Moja Karola nadal ma takie nieskoordynowane ruchy. Nieraz jak ktoś wyda dziwny dzwięk aż podskakuje, jakby się wystraszyła. Czy Wasze dzieciaczki mają podobnie?
Mam nadzieje, że to nie jest nadpobudliwość...

Kinguś, czyżby zboczenie zawodowe? ;D ;D ;D
Patrycja jest cały czas w ruchu, nie rusza się jak głęboko zaśnie. Ostatnio się zastanwiałam, czy aby ona nie ma ADHD, bo taka ruchliwa ;D

Hmm, wg mnie pampers newborn 1 smierdza -czyms takim sztucznym. Chociaz te dziurki faktycznie fajne sa. Ale wole huggisy (tez mam te z puchatkiem, juz uzywamy newborn 2), wydaja mi sie delikatniejsze od pampersow.

Aniam pisze:
Hmm, wg mnie pampers newborn 1 smierdza -czyms takim sztucznym. Chociaz te dziurki faktycznie fajne sa. Ale wole huggisy (tez mam te z puchatkiem, juz uzywamy newborn 2), wydaja mi sie delikatniejsze od pampersow.

dwójki pampersy teś śmierdzą :( wystarczyło, by 2 dni je używać i na pupce mojej córeczki pojawiły się czerwone krostki :( wrrr
jutro kupię inne pieluszki jednorazowe, a tymczasem smaruję sudokremem i często wietrzę pupkę

osinka pisze:
chyba jednak nie ma dwójek z dziurkami...ja byłam w 3 sklepach o nigdzie nie było tych pampersów

No właśnie, u mnie tez nici. Poza tym na każdym opakowaniu są wyrysowane wszystkie pampersy i tam nie ma innych dwójek wymienionych ::)

reklama
kinga tak jak napisala iwosz to odruch moro-jak sie dzidzia wystraszy to tak reaguje-normalny,zdrowy odruch

mi sie tez zdaje ze pampersy 2 nie maja dziurek

nie wiem od czego to zalezy bo wlasnie moje huggiesy czyms zajerzdzaja(wczesniej mialam tez i byly ok) jakas dupna paka sie trafila

kasiula slyszalam ze te biedronkowe niby dobre?ale te zielone.ja mialam biale i takie sobie

na razie z chusteczek to zadowolona jestem z dzidziusia(tych bialych) i pampersa(ale zielonych)
musze wyprobowac teraz z rossmana z tej serii baby dreams

Do góry