reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

witaj Maga! Generalnie mówią aby starać się nie moczyć kikuta, ale myśmy kilka razy niechcący zmoczyli i nic się nie stało; skórę możecie dokładniej obmyć gazikiem i wodą jak juz ją wyjmiecie albo przed włożeniem.
Jednak Jagódka?

reklama
jak się zamoczy to nie szkodzi celowo jednak nie wskazame

co do preżenia się malu chów to mój też podkurcza nóżki robi się przy tym czerwony i się lekko wysila jak robi kupkę a czaem płacze lub jęczy czy coś w tym stylu

Mnie też się raz zmoczył i nie wiem czy od tego , czy nie, ale zaczął się "ślimaczyć" :mad:
Zaczęłam częściej przemywać. Może ktoś ma jakąś inną radę???

mokkate pisze:
Mnie też się raz zmoczył i nie wiem czy od tego , czy nie, ale zaczął się "ślimaczyć" :mad:
Zaczęłam częściej przemywać. Może ktoś ma jakąś inną radę???
Przemywaj przy kazdym przewijaniu, szybciej wyschnie.
Nam juz odpadl przedwczoraj :)

Widzę, że mam zaległości w tym wątku ;D
My ciągle walczymy bezskutecznie z kolkami, które są nietypowe, bo pojawiają się o różnych porach dnia i nocy. Jaś w ogóle jest raczej mało regularny i nieprzewidywalny. Wypróbowaliśmy juz Gripe Water, Infacol i Espumisan. Nic nie pomogło w znaczący sposób. Jutro mam dostać Lefacol, sprowadziłam z Niemiec, bo u nas ciężko dostać, a do kupowania leków na Allegro nie mam zaufania. Zobaczymy, czy coś da. Mam jeszcze receptę na Debridat, ale się wstrzymuję, bo to już poważniejszy lek.
Co do ulewania - Jaś ulewa regularnie, po każdym posiłku i podobno to jest normalne. Z bekaniem różnie bywa. Najczęściej po karmieniu ma "stan upojenia mlecznego" i drzemie w pozycji pionowe :). Ale staramy się nosić go tak długo aż odbije, choć nie zawsze się udaje.

Wczoraj obejrzałam film pt. "Szczęśliwe niemowlę". Facet proponuje tam 5 technik uspokajania dziecka: szczelne owinięcie, trzymanie na ramieniu brzuszkiem i buzią w dół, kołysanie, szum i ssanie. Dzisiaj spróbowaliśmy na noc poowijać Jasia tak jak pokazano na filmie. Najpierw protestował, ale potem zasnął i spał 4,5 godziny, co w naszym przypadku jest absolutnym rekordem!!! Nie wiem, czy to przypadek, czy faktycznie zadziałało. Ale film godny polecenia.

Jak wchodze na to forum to az mi sie szkoda robi bo zostałam już chyba sama 2w1. I dzidzia marcowa juz nie bedzie.

Bacia- i Twoja dzidzia i Ty zawsze będzieciemarcówkami i nic tego nie zmieni. :laugh:

Pytia- co do tych technik, zawsze warto spróbować. Choć to trzymanie głową w dół lekko szokuje;D
A na kolki polecam Sab simplex- u nas (i naszych znajomych) zwasze działał.

Monika- dzięki za radę.
Mam nadzieję, że w końcu odpadnie.

reklama
Do góry