reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

iwosz - Krzymek właśnie puszcza efektowne bąki - Espumisan działa!!!
Espumisan podajesz malemu czy sama zazywasz, ja Karolkowi podaje Grape Water i juz po 2 dniach widac (slychac :) ) efekty i maly jest o niebo spokojniejszy :)

reklama
daję małemu - 2 krople jak na razie - Espumisan nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie ma sensu abym go przyjmowała; sama piłam koperek, ale to niewiele dawało (oprócz tego, że się strasznie bączyłam ;D )

sylwia mojemu nieraz też harczy coś w nosie ale jest dość w domu sucho do tego ulewa mu się nosem kurz i tak dalej słyuszałam od mojej pediatry że to spoko sapania chrapania warczenie i td to norma i dzieci to wykichają

co do pępka to u mojego tez krewwka jest czasami robię mu spirytusem tyle że pediatra oderwała kikut tydzień temu i klazała robić spirytusem

krwiste glutki w pępku są i u nas -ale dziś pediatra powiedziała, że wszystko ok i kazała traktować spirytusem;
a krwiak się wchłania - hurra!!! Krzymek waży 4250gr;
a jutro do neurologa

o rany !!!!

dzisiaj mnie mały rano osmarkał ściętym mlekiem i czymś jeszcze on się przeżera nie wiem co ztym zrobić bo jak nie dostaje cycka jak chce to się dzrze a do tego coraz rzadziej można go smokiem przekupić

U nas jakiś kryzys od wczoraj rano - mały strasznie się pręży, cały napina i podciąga nóżki, strasznie przy tym krzyczy. Nie zjadłam nic nowego, więc to nie od mleka. Z oddawaniem gazów też nie ma żadnych problemów - wychodzą górą i dołem, kupki i mocz w porządku. Już zaczynam głupieć, bo w nocy spaliśmy po 45-60minut, a potem znów ryk. Nie wiecie co może być przyczyną takiego zachowania? To raczej nie kolka, bo trwa non stop od wczorajszego ranka do teraz. Nie wiem już co robić i jak się sytuacja nie zmieni do popołudnia to wezwę do domu lekarza, bo mały okropnie się męczy :(

Jestem przeziebiona, kicham i smarkam (a tu nie bardzo mozna jesc jakies leki), kurcze mam nadzieje ze maly nie chwyci tego swinstwa, bo we wtorek idziemy na szczepienie.
A kolka nadal meczy - juz mniej ale niestety nadal:(

od poniedziałku w godzinach 8-12 Krzymek płakał w niebogłosy - a dziś, jak jest w domu Piotrek, który mógłby mnie odciążyć, to mały śpi snem sprawiedliwego...skubaniec ;)

Ivka - a brzuszek ma miękki czy twardy? Wychodzisz z nim na spacer? Jak się tam zachowuje? Moja mama zwróciła mi uwagę, że dziecko jak ma kolkę i się z nim wyjdzie na dwór to przestaje płakać - coś w tym jest skoro działało na mnie, moją siostrę i brata a teraz na Krzymka...

reklama
mam pytanie....dzisiaj wieczorkiem planujemy pierwszą kąpiel( dopieron wczoraj wróciłam do domku, malutka miała żółtaczkę i musiałyśmy zostać w szpitalu na fototerapi) i nie wiem, czy kikut od pępowiny powinno się trzymać zdala od wody czy też można go trochę zamoczyć aby obmyć skórę blisko pępka?

Do góry