reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Dzis przezylam koszmar, podajac malemu Grape Water zaksztusil sie i przestal oddychac :( Na szczescie pamietam ze szpitala co zrobila polozna jak sachlysnal sie wodami plodowymi (juz przy mnie na sali) i go gory nogami go i po pleckach klepalam :( Straszne az sie poryczalam.

pytia - ja wlasnie kupilam ta chuste - polecana jest od 8go tygodnia wiec jeszcze 3 poczekamy i zobaczymy czy maly ja polubi - oby bo troche kosztowala ;)

My tez owijamy Lolo na noc kocykiem tak jak opisala pytia, maly spokojnie spi i budzi sie co 3-4h

reklama
Ale z drugiej strony - kości to "ludzie plemienni" mają bardziej trwałe od naszych.
Choćby porównać ich zęby i nasze ;D
To może im skoliozy nie grożą ;) ;) ;)

kaska76 - mozna, z tym, ze musisz sie liczyc z placzem podczas startu i ladowania, moga go troszeczke bolec uszka, przez roznice cisnien, pomaga na to przylozenie na uszka kubeczka (plastikowy/szklany) na dnie wypelnionego wata

izka-mummy-to-be pisze:
Dzis przezylam koszmar, podajac malemu Grape Water zaksztusil sie i przestal oddychac :( Na szczescie pamietam ze szpitala co zrobila polozna jak sachlysnal sie wodami plodowymi (juz przy mnie na sali) i go gory nogami go i po pleckach klepalam :( Straszne az sie poryczalam.
Izka - współczuję - ja cały czas się boję, że mały się zachłyśnie i co wtedy...

Maga - my używamy pampersów (na noc)na przemian z happy(na dzień), ale cenowo nie bardzo się różnią; myślę, że możesz spróbować z jakimiś tańszymi u Jagody

co do kołysania to gdzieś czytałam, że najlepiej kołysać w przód i w tył a nie na boki, bo w brzuchu maluchy są kołysane właśnie w przód i tył )jak chodzimy) - trochę zamotałam ale mam nadzieję, że zrozumiecie ;)

Maga ja teraz używam pampersów ale tylko dlatego, że dostaliśmy. Wcześniej kupiłam TESCO te w fioletowym opakowaniu. Bardzo lubię też HAPPY ale i jedne i drugie nie są jakoś specjalnie tańsze. Różne testowałam (bo OLa jeszcze niestety też nosi i póki co podwójny wydatek, ale mam nadzieje że tylko do lata) ale najlepiej samemu sprawdzić. Nienajgorsze są też BON BINI z PLUSA albo SCANDIA czy MOBI

Nie wiem, jak z pieluszkami, bo używam tylko pampersów, ale kiedyś w Rossmanie pokusiłam się na tanie chusteczki do pupki i niestety Jaś miał po nich tyłeczek cały czerwony :(

izka-mummy-to-be pisze:
pytia - ja wlasnie kupilam ta chuste - polecana jest od 8go tygodnia wiec jeszcze 3 poczekamy i zobaczymy czy maly ja polubi - oby bo troche kosztowala ;)

Izka, a gdzie kupowałaś chustę, na allegro? I ile kosztowała?

My kupiiśmy na próbę pieluszki Dada Komfort z Biedronki - uważam, że są rewelacyjne - mięciutkie i przewiewne, mają szerokie taśmy i solidne rzepy, poza tym z przodu i na pleckach gumki, na dodatek są ślicznie kolorowe. Cena 18,99 za 40szt. U nas pampersy się nie sprawdziły

reklama
Do góry