reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Dziewczyny ..pomocy ..zmienie temat ...powiedzcie Kochane jak przebiegało u Waszych dzieicaczków wyrzynanie się 5 ?U nas strasznie spuchnięte dziąsło..przy prawej górnej 5 ..temp nie ma ale nie da się tam dotknąc ..jak mi się tak szybko udało wyczułam pod dziąsłem twardy ząbek...moze iśc lepiej do dentysty?

Wg mnie iść, bo może np. popsikać czymś znieczulającym i odsunąć dziąsło, co pomoże w wyjściu ząbka.

U nas dolne piątki prawie w całości - bez efektów ubocznych.

reklama
Ivka- ..jak udało mi się szybko zobaczyć ...czuć tam twardy ząb pod dziąsłem
...posmarowałam Calgelem ..to też działa odkażająco ...mama nadzieje że pomoże...Antek nigdy nie miał żadnych przebojów przy ząbkowaniu ...a tu prosze...a ślini się na potęgę

Azik- a widziałaś znaczące opuchnięcie w buziolkach ...bo u nas jest mocno spuchnięte?

bardzo spuchnięte i nabrzmiałe - i cały czas jeździł czym się da po dziąsełkach
raz mi się udało dotknąć to taka mięciutka poduszeczka

a wredna mama tydzień wcześniej oddała smoki małej dzidzi...

pójście do dentysty OK - ale jak mały nie otwiera buzi przed nami to czy otworzy przed dentystą?

trudna sprawa
Antosiu - bądź dzielny

jeżeli nie puchnie policzek - to raczej jest jak być powinno

reklama
IVKA Łukaszek miał takie policzki po tym, jak dorwał cytrynę, zjadał ją i potarł rączkami z sokiem z cytryny policzki. Dostał na 2 tygodnie Zyrtec. Odstawiłam całkowicie cytrusy. Teraz jest OK. Przestawiłam go też na mleko modyfikowane już bez oznaczenia HA.

Od czasu do czasu miał zmiany na nóżkach, szczególnie w okolicy kolan. Ogólnie pediatra stwierdziła, że ma tendencje do azs. Na główce miał bardzo suchą, łuszczącą skórkę. Teraz używam tylko szamponu Emolium i jest OK. Na suche miejsca na skórce mam krem emolium (smaruję tylko wtedy, kiedy skórka jest podrażniona).

Do góry