reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Dzięki dziewczyny!
Filipek ma jakiegoś wirusa układu pokarmowego - najpewniej przyniósł ze żłobka - pediatra stwierdziła, że teraz taki panuje.
Ma ograniczoną dietę, bez surowych owoców (dopuszczalny tylko banan), bez soków, generalnie lekkostrawna.
Wczoraj dostał tej gorączki wieczorem, koło 21, Marcin dał mu czopka, o 23 już w ogóle gorączki nie miał. Spaliśmy z nim w pokoju, o 5 się obudził i znowu 40 stopni...znowu czopek i koło 7 miał 38. Więc pojechaliśmy do lekarza, chcieliśmy zamówić wizytę domową, bo przecież miał te skoki temperatury, ale oczywiście były jakieś problemy, więc się wkurzyłam i pojechaliśmy, akurat dobrze się złożyło, że Marcin dziś ma urlop, od jutra przyjedzie teściowa...Nie dostał na szczęście antybiotyku, tylko lakcid i do gardła tantuum verde, bo miał jakieś zaczerwienione, ale mówiła, że nic rozpulchnionego nie ma - bo już się bałam, że jakaś angina.
Biedaczek straszny z tą gorączką... :( Jeszcze przed moim wyjściem do pracy zwymiotował biedny. No i kupy od trzech dni ma okropne, czarne albo zielone, śluzowate - myśleliśmy, że to może od nowej kaszki, no bo nie miał gorączki, ale w końcu się wyjaśniło. Oby ta temperatura mu zeszła, bo biedaczek marudny jest - nie dziwię mu się zresztą. Do wtorku powinno mu przejść - zobaczymy.
I znowu potem na nowo przyzwyczajanie do żłobka... ehhh... kurcze muszę zapytać czy nie mogę mu podawać czegoś osłonowego profilaktycznie, żeby potem mi znowu tego nie złapał. Może wiecie o czymś takim? Normalnie dostaje tylko cebion multi.

reklama
Nasza pediatryczka jako osłonę poleca acidolac, to jest pakowane po 10 saszetek, które można dodać np. do jogurtu. Kosztuje ok. 16zł.

Ja to daję Szymkowi na przełomie zimy/wiosny i teraz (akurat jeszcze teraz nie zaczął brać).

Catherinkadużo zdrówka dla Filipka

ja w outlecie Bartka kupiłam jakiś czas temu zimowe buciki dla Zosi i Kaizka. Byłam bardzo zadowolona. Przesyłkę kurierską miałam za darmo( tak premiują zakupy za ponad 170zł), dostałam świetny towar z paragonem niewiarygodnie szybko. Jednak okazało się,że buciki dla Zosi kupiłam za małe( sugerowałam się ich miarką- takim wydrukiem stopy i wszystko byłoby super, gdyby nie pomyliły im się wymiary, akurat przy tym właśnie buciku).Szkoda mi strasznie tych bucików, które wreszcie sprzedałam na allegro, bo były naprawdę śliczne, takie różowo-białe z wywijanym kożuszkiem i kwiatkami, no ale Zosi nóżka nawet się w nich nie zmieściła. Mogłam je też odesłać do sklepu i wymienić, ale strasznie trudno było mi się z nimi skontaktować, no i tak naprawdę bez dogadania bałam się je wysyłać.Dlatego radzę najpierw przymierzyć buciki w sklepie, a dopiero później zamawiać. Chociaż z Kazikowymi trafiłam z rozmiarem( tyle,że to nie pierwsze Kazika Bartki, a Zosi pierwsze, wcześniej kupowałam jej elephanteny, no i chociaż z tych jesiennych 22 już prawie wyrosła, to ja sugerując się miarką, te zimowe bartki też jej 22 wzięłam, sądząc,że rozmiarówki tych firm mogą się aż tak różnić, no i się przejechałam niestety:sorry2:
Ale i tak jestem zadowolona z tych dla Kaizka, bo tylko 100zł za nie dałam:-)

my jeszcze nie kupiliśmy zimowych butów Agatce :zawstydzona/y: na razie ma wysokie trzewiki + ubieram jej ciepłe frotte rajstopki...
muszę się rozejrzeć za zimowymi butami - widziałam w sklepie ładne kozaczki ze skórki za 80zł z firmy Kornecki - znacie? dobre są??

Osinko ja nie znam tej firmy, więc nie pomogę.
Mateusz ma dwie pary butów na zimę, jedne ze skóry z firmy Vi-gga-mi (kosztowały 109 zł), a drugie kupiłam w ccc bo miały bardzo ciepły kożuszek w środku i kosztowały 50 zł:tak:
catherinka przesyłamy buziaki zdrówka dla Filipka:happy2:

OSINKO ja tak samo mamy na razie trzewiki a kozaczki planuje kupic bartkowe w PL juz nawet sobie upatrzylam ale nie widzialam ich w tym outlet dlaczego tak jest ?:confused:
Filipkowi duzo zdrowcia zycze:tak:

Osinko - ja również nie kupiłam jeszcze zimowych butów Maksowi:zawstydzona/y: ani kombinezonu:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

sama butów nie mam i do pracy latam w trampkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a jak mam spotkanie to w wiosennych szpileczkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

do d.... z tym wszystkim - nie ma czasu dosłownie na NIC! - tylko budowa, budowa i kasa topnieje w oczach:no::no::no::no::no:

buziaki i życzenia zdrówka dla Filipka!!!

reklama
koga, ja w swoich kozakach śmigam od 6 lat :confused:
Karola też butów zimowych jeszcze nie ma :confused: Kombinezon mamy spadkowy, gdybym nie dostała, to bym nie miała :confused:

Trzymam kciuki, żeby budowa jak najszybciej się skończyła, a Wasza kasa... no cóż, to chyba kolej rzeczy, że topnieje jak cholera... My nie musimy nic budować, żeby kasy nie było, więc nie wyobrażam sobie jak to jest jak sie buduje... :confused:

A Ty nie masz jakiegoś przepisu na śledziki? Słyniesz z dobroci na BB :-D

Byłyby śledziuszki-koguszki :cool2:

Do góry