reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

śledziuszki-koguszki hehhehe:-D:-D:-D:-)
ja sie na kombinezon napalilam juz dawno z mysla o wyjezdzie do polski marzy mi sie piekny snieg dla zabaw emi wiec bez kombinezonu ani rusz:tak:

reklama
śledziki mmmmmm...

mam koreczki w lodówce

ale najbardziej lubię: matjasy - pomoczyć w mleku, wycisnąć, pokroić w paski i przekładać: warstwę śledzi, cebula drobno posiekana, ogórki konserwowe i grzybki w occie mojej mamy - tak ze trzy warstwy potem wszystko zalać oliwą z oliwek i wodą z ogórów konserwowych - jak się przez parę godzin przegryzie to jest pyyyyyyyyyycha

inna wersja - zamiast grzybków w occie można zrobić z czerwoną fasolą i siekanym koperkiem :-)

wybredna!

te co podałam są dość ostre przez ogórki konserwowe
a typowe w occie - to ryba w occie - czyli ryba usmażona w panierce i w zalewie octowej z cebulą:-)

a śledzie w occie to chyba tylko ze sklepu - szukaj w monopolowych przy wódeczce:-p:-p:-p:cool2::-D:-D

kasiula - na grudzień zapowiadają obfity śnieg

co mne akurat nie cieszy bo dom nie ocieplony i nie zdążymy ocieplić bo terminów brak:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Kasiula Matula
a napisz mi prosze czy w wielkiej Brytanii przyda się Agacie kombinezon i kozaki z kożuszkiem???
(liczę, że za góra 2 miesiące wyjedziemy do Walii :-) - przeszłam już pierwszy etap rozmowy kwalifikacyjnej po angielsku, teraz czekam na telefon od pracodawcy angielskiego) Jeśli się uda - będę w Walii nad samym Oceanem, niedaleko Swansea:-)

OSINKO no nareszcie sie dowiedzilam gdzie wyjezdzacie juz pytalam na kilku watkach :-):-p moze sie kiedys zgadamy i spotkamy :)bedzie blizej niz do pl
co do kombinezonu to raczej nie polecam takiego na snieg bo w zeszlym roku byl snieg jedno przedpoludnie padak od rana i stopnial popludniu wiec wielkich szlenstw na sniegu nie bedzie hehe
a co do kozaczkow to ja kupie o w sumie jest zimno wiec kozaczki moga sie przydac w tamtym roku pare razy zdarzylo sie zero lub minus stopni ale bez przesady nie da dlugo pare dni:tak:

reklama
Do góry