reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

kaska ty sie ustaw na kupowanie tutaj czegokolwiek do ubrania dla titka bo o wiele taniej i jakosciowo dobre,a co do pogody to dzis u nas pieknie-cieplutko,bez wiaterku-wiosennie-no ale to juz listopad wiec zimowe ubranie konieczne

u nas bunt pelna para:wściekła/y: na cale szczescie nie stuka glowa,ze 3 razy zucil sie na ziemie-ale na cale szczescie zapomnial i tego nie stosuje-ale za to nerwus niesamowity-codziennie sie prosi o lanie;-)czyli jest niedobry do granic-licze sobie do 10 albo czyms przekupuje czasem:zawstydzona/y:ale najczesciej idziemy do kotka,ktory zawsze w ogrodku sobie lezy(swoja droga a'propo kotka-byl wychudzony a teraz mega kulka sie zrobila z niego-efekt pracy kacpra-dietetyka:laugh2:)

reklama
Dziewczyny,napiszcie mi, o której godzinie dajecie dzieciom kolację?

My chyba trochę przesadzamy, bo koło 19:30, a po godzinie Karola śpi. Chyba powinniśmy wcześniej, co? ;-)

Sylwia - ok biorę zimowe ciuchy. a c do kupowania - to już mam kilka ciuchów kupione przez koleżankę, a na resztębedę polować. Krzysiek sie śmieje, że ja nie w odiwedziny jadę tlyko na zakupy. :baffled:

Kinga - Piotrek tak je cały czas. próbowałm dać mu wcześniej więcej mleka, to efekt był taki, że pobudkęmiała między 3 a 4.

Szymon je kolację o godz.19, zawsze coś konkretnego, rzadziej jogurt z płatkami, nigdy mleko. Raczej się najada, bo sam odkłada jak ma dość. Potem się kąpiemy, a w łóżku ląduje ok.19.50-20.

Niestety ok. 4 nad ranem woła "miljenko" i nie ma zmiłuj, muszę dać. Pytałam o to naszej pediatryczki, twierdzi, że mogę jeszcze dawać o tej porze, bo wtedy spokojnie śpi do 7-7.30.

reklama
mój maluch śpi w tym czasie - no do 6 - 6:30 - ale ja twarda jestem i przed 7 mu nie daję - niech dłużej śpi :p
mnie nie prosi o butlę, ale babcie tak

jak odstawię butle to w ogóle pewnie będzie jak u Piotrka (od 2 rż ) Piotrek kolację je ok 19-19:15
a śniadanie w przedszkolu o 8:30 w domu o 8:45-9:00 (już z Bartkiem - dla Bartka II śniadanie)

nie było bólu z takim ustawieniem - żadnego - samo wyszło

Do góry