reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

ha, no to i ja rozejrze sie za kaloszkami :-) bo chyba w tym rozku na wakacje, szczegolnie sie przydadz ;-) i jeszcze jakis plaszczyk przeciwdeszczowy.

a wczoraj bartus zrezygnowal ze swojej folii na wozek podczas deczczu na poczet mojej parasolki. w rezultacie maluszek siedzial sobie pod parasolka z mega usmiechem na twarzy, a matka mokla na deszczu (bo przeciez nie pzrewidzialam, zeby zabierac dwie parasolki :-) )

reklama
Azik- słodkie!!!!
Ja też rozejrzę się za kaloszami:-D

Magdalena- :-D:-D:-D no wiesz;-)...Bartuś oddał Ci swoją folię :rofl2: a Ty z niej nie skorzystałaś...:-D:-D:-D ;-)

A to ja jestem już wyposazona w taki zestaw deszczowy kaloszki kupiłam sama a kurteczke przeciwdeszczowa chrzestny ..czyli mój brat. a zakupił ją w Smyku

Azik - filmiki super! :)

A tak z innej beczki - ja wyrodna matka dopiero przed kilkoma dniami zauważyłam, że Filip ma już pełną buźkę zębów - niestey ostatnie tygodnie to było cały czas załatwianiie czegoś czy wybieranie do mieszkania, i przeważnie jak wracaliśmy to Filip już spał :( No i w związku z tym mam pytanko: rozumiem, że warto byłoby się przejśc do stomatologa? Tymbardziej, że zauważyłam, że dolne jedynki ma krzywe, tak się do sobie zbliżają... :( I drugie pytanie: czym myjecie ząbki dzieciakom? Tylko szczoteczką i wodą? A szczoteczką jaką? Taką z włosiem czy taką gumową? Kupiłam kiedyś taką z włosiem a tam jest napisane, że od 3-go rku zycia dopiero :(

Catherinka - my myjemy pastą nenedent (a raczej Maja stara się ją zjeść) szczoteczki mamy 2 taka na palec dołączona była do pasty i colgate chyba 0-2. taka z okrągłą rączką i włosiem.
U dentysty Maja była przypadkiem, gdy odwiedzaliśmy moją ciocię, zajrzała Majce do paszczy czy wszystko ok. Jak wyjdą nam wszystkie 3 mamy pomyśleć czy Majce zębów przeciw próchnicy nie polakierować. Jakoś nie widzę tego no ale może Maja raczy przez 2-3 minuty siedzieć na fotelu i trzymać paszczę otwartą.

reklama
ja u dentysty tez nie bylam jeszcze z Antkiem ..choc teraz duzo zabków sie pojawilo ..a myjemy szczoteczką colgate 6miesięcy plus i pastą elemx dla dzieci 1-6 lat ..mycie jest fajne ..choc ostatnio sa protesty że Antek sam sam ..wiec daje ale to wtedy rozpoczyna sie gryzienie szczoteczki

Do góry