reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
ooo! może i ja spróbuję zmienić Agatce soki
mała krówka nie chce ostatnio nic pić, chyba że oszukam ją że piję kawę z kubka (a wlewam soczek) - wtedy krzyczy daj daj:-p i pije chętnie :confused2:

pamietam jak kiedys tez mielismy kryzys soczkowy w domu, to dlalam maluchowi sok z kartonu chyba jablkowy, tez mocno posmakowal :tak: ale na dluzsza mete to balam sie przestawic na te kartony

Jas tez uwielbia basen i wode w kazdej postaci-ostatnio cwiczy zanurzanie buzi pod wode-co mnie przeraza-ale Jasia najwidoczniej nie. Na basenie jestesmy codziennie lub gora co 2 dni-i na jak na razie Maly nie zlapal zadnych infekcji drog moczowych-dodam ze chodzimy tylko wieczorami gdy jest malo ludzi i woda zdazy sie przefiltrowac-bo przy tlumach jakie sa przez dzien woda przypomina zupe.
A wczoraj pojechalismy odwiedzic siostre meza ktora wypoczywa ze swoja gromadka w hotelu rodzinnym o nazwie Kolping Hotel-super rzecz-hotel 5 gwiazdkowy, wszystko zrobione pod rodziny z dziecmi, w basenach jest pelno zabawek,w kazdym pokoju lozeczka dziecinne, w lazienkach wanienki, male ubikacje, umywaleczki, pokoje zabaw dla maluchow, przedszkole, place zabaw-az nam oczy z orbit wychodzily-Jas nie wiedzial czym sie zajac!

eh, cudowne. takiech miejsc brakuje u nas. wydaje sie ze urlop z dziecmi to dla tych wlascicieli pensjonatow to tak jakby jechalo sie z psem lub kotem- niepotrzebne zamieszanie. ale pokrzepiajace jest to ze mozna gdzies na siwcie znalezc takie miejsce, o ktorym piszesz.
pozazdroscic :tak:

ja też wybieram się z jagodą na basen, przeraża mnie tylko wizja jechania samej z moim dzieckiem pciągiem 30 km

eh, cudowne. takiech miejsc brakuje u nas. wydaje sie ze urlop z dziecmi to dla tych wlascicieli pensjonatow to tak jakby jechalo sie z psem lub kotem- niepotrzebne zamieszanie. ale pokrzepiajace jest to ze mozna gdzies na siwcie znalezc takie miejsce, o ktorym piszesz.
pozazdroscic :tak:

W Polsce też już są powoli takie miejsca niestety ceny są równie wysokie jak za granicą a pewności ładnej pogody nie ma.
My tydzien spędziliśy w hotelu-pensjonacie ze SPA przystosowanym na pobyt dzieci. W środku budynku duża sala z placem zabaw dla dzieci i masą zabawek, na stołówce krzesełka dla maluchów i nikt nie rozpaczał nad rozlanym sokiem czy zupą. Kelnerzy sami pocieszali małe niezdary, że też im się coś wylać przytrafi. basen dla dorosłych a obok brodzik z cieplejszą wodą dla maluchów, pływaczki piłki itp. Na czas zabiegów rodziców mozna było poprosić o opieke nad maluchem opiekunkę-animatorkę. Hotel nie jest duży cale 30 apartamentow i podczas naszego pobytu naliczylam jakies 18 dzieci w roznym wieku czyli calkiem sporo.

Maja stary basenowicz - regularnie od sierpnia zeszlego roku sie moczy. Teraz na wyjezdzie oprotestowala plytki brodzik i wskakiwala do duzego basenu z zimniejsza woda i z zamilowaniem chlapala plynac na plecach. Nurkowac jest juz nauczona i gdy sama wskakuje do basenu czesto idzie cala pod wode. I sama wyplywa, my oczywiscie ja asekurujemy

no wlasnie, szkoda ze takie ceny sa...

my na basenie z malym jeszcze nie bylismy :crazy: a to nie mozemy kupic pieluch, a to kasy brak, a to juz cos nam w weekend wypadnie eh!

My tez jeszcze nie byliśmy na basenie :( Jaś dostał od dziadków dmuchany basen do ogrodu, taki już większy. Ale na razie pogoda nie sprzyjała, a Jasiek od dwóch tygodni nie może wyleczyć się z kataru.

Gdzie kupujecie pampersy na basen? Ja tylko o takich słyszałam, ale nigdy ich nigdzie nie widziałam...

Felqua - nie pierwszy i nie ostatni raz Jaśki okazują się być podobne do siebie ;)

reklama
Do góry