reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

No niech mnie kule bija- te Jaski to takie same fobie maja-moj synek tez sobie nie da ubrac butow bez skarpetek-jak mu ubralam takie gumowe sandalki na plaze i do wody na gola stopke to stal w miejscu i plakal i nawet kroku nie zrobil!!!
za to na bosaka biega bez problemu! Ja tez spie w skarpetkach-a w zimie nawet w 2 parach:-)

reklama
Mój Szymon na szczęście bardzo chętnie zakłada kapciuszki i butki na gołą stópkę, podobnie jest z basenowymi klapkami. Nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy, bo nie chciałabym żeby miał takie fobie jak ja i np. spał w skarpetkach :szok:

ja bez skarpetek spokojnie się obywam, niecierpię w nich spać, chyba, że jestem naprawdę mocno chora lub podziębiona , ale ... Maksowi często zakładam, bo on ma stopy po mężu: duże, wiecznie zimne i mokre;-)
a u nas w domku noce są narawdę mocno chłodne, więc jak Maks się rozkopuje to potem stópki ma jak sopelki

Koga ja tez zakladam malemu na noc skarpetki bo ostatnio cos spiochow nie chce sciaga je wiec zasypia w dresach lub jakis spodenkach itp wiec skarpetki musza byc:-)Ja natomiast w skarpetkach nie moge spac po domu chodzic odrazu sciagam:-pno wlasnie chyba ze przeziebiona jestem to skarpetki zkladam.

Mój Szymon w chłodniejsze noce śpi w bawełnianym pajacu, a kiedy jest ciepło lub gorąco to w body z krótkim rękawkiem lub bez rękawków - oczywiście w tej wersji bez skapet. Dodam, że nigdy nawet na chwilę nie dał się NICZYM przykryć!

Na dwór też wyjeżdżamy bez skarpetek, chyba że jest chłodno.

bartek spi w pizamce. stopki ma bose. nie znosi przykrywania, a jesli juz jest troche chlodniej to stopki obowiazkowo spod kolerki wystaja :-) czasem je nawet wystawia przez szczebelki :rofl2: ale te kombinacje to po tatusiu ma :happy2: ;-)

na dworze prawie zawsze w skarpetkach, a jak jest mega upal to jak siedzi w wozku to mu sciagam i butki i skarpetki. jak ma isc pobiegac to zakladamy buciki i śmiga :-p

jagoda nie znosi ani skarpet ani butów, oczywiście ściąganie niepotrzebnych okrywaczy stóp opanowane do perfekcji:-D

A ja trochę zmienię temat. Wczoraj Daria namówiła mnie na basen. Martynka była zachwycona... :-) Obie w swoim żywiole.....

A dziś zabrakło mi Bobofrutów i dałam małej soczek przecierowy z Lidla (pisze, ze bez konserwantów i sztucznych barwników....) i został zaakceptowany....:-) Ufff.... wreszcie jakaś zmiana....:happy2:

reklama
Do góry