reklama
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
ja sie z zgodze z Ivka ze na boso to tylko na piasku lub trawie a po podlodze zczy twardym podlozu lepiej butki zalozyc
maga_86
mama jagódki ciągutki
jagoda też w domu chodzi na boso, ewentualnie w skarpetkach....które po założeniu natychmiast ściąga, bo jest zakochana w swoich paluszkach
na dwór ubieram jej buty marki jamet, wg mnie dużo lepsza firma niż bartek, a ceny mają minimalnie niższe
na dwór ubieram jej buty marki jamet, wg mnie dużo lepsza firma niż bartek, a ceny mają minimalnie niższe
ivka76
Fanka BB :)
Mam informacje z drugiej ręki odnośnie zaleceń dr Michaiłowa:
- w domu absolutnie nie na boso, tylko w porządnych kapciach z twardym zapiętkiem i raczej zakrytymi paluszkami ze względu na upadki i możliwość uszkodzenia paluszków
- boso tylko i wyłącznie np. na trawie, piasku
- buty niekoniecznie za kostkę, ale koniecznie z twardym zapiętkiem, porządnie zawiązane lub zapięte, dobrze wyprofilowane; polecał Bartka, ale podobno mówił, że z innych firm też można znaleźć dobre i tanie; mówił, że trzeba szukać tych ze znaczkiem "Zdrowa Stopa".
Tak jak wspomniałam to są informacje z drugiej ręki, od mojej znajomej, która u tego pana była ze swoim maluchem, jak ten zaczął chodzić.
- w domu absolutnie nie na boso, tylko w porządnych kapciach z twardym zapiętkiem i raczej zakrytymi paluszkami ze względu na upadki i możliwość uszkodzenia paluszków
- boso tylko i wyłącznie np. na trawie, piasku
- buty niekoniecznie za kostkę, ale koniecznie z twardym zapiętkiem, porządnie zawiązane lub zapięte, dobrze wyprofilowane; polecał Bartka, ale podobno mówił, że z innych firm też można znaleźć dobre i tanie; mówił, że trzeba szukać tych ze znaczkiem "Zdrowa Stopa".
Tak jak wspomniałam to są informacje z drugiej ręki, od mojej znajomej, która u tego pana była ze swoim maluchem, jak ten zaczął chodzić.
Iga po domu boso bryka ...ale nie zawsze się to szczęśliwie kończy, bo często obtłukuje paluszki. Poza tym mam problem z obcinaniem paznokci u dużych palców bo oba mają tendencję do wrastania, a starając się unikać głębokiego obcinania całkiem "zdeformowałam" jej paznokieć ale sama zawsze miałam problemy z wrastaniem i wiem jaki to ból...
magdalenaB
marcowa mama 06'
no wlasnie ja jak bylam w maju u ortopedy tez mowil zeby w domu nie na boso, zeby w dobre buty i kapcie zainwestowac /twarde zapietki, szerokie przody, wysokie- zeby chronic kostki,profilowana wkladka i miekka podeszwa zeby sie poddawaly na podlozu/, co do kapci/moga byc plaskie-nie proflowane, ale zapietki maja byc twarde/
kasia: zapraszam do nas, widzialam w sklepach wszystkie rozmiary bo bartek narazie 21 lub 22 wiec tez na takei male stopki szukamy. w daichmanie patrzylas? maja tam "elefant" i jakies mniej znane firmy ale calkiem dobrze robione butki. my osatnio w "smyku" takie pol sandalki znalezlismy. maja czesciowa zakrtye palce,ale sa cale ze skorki i nozki sie w nich w ogole nie poca
kasia: zapraszam do nas, widzialam w sklepach wszystkie rozmiary bo bartek narazie 21 lub 22 wiec tez na takei male stopki szukamy. w daichmanie patrzylas? maja tam "elefant" i jakies mniej znane firmy ale calkiem dobrze robione butki. my osatnio w "smyku" takie pol sandalki znalezlismy. maja czesciowa zakrtye palce,ale sa cale ze skorki i nozki sie w nich w ogole nie poca
reklama
maga_86
mama jagódki ciągutki
nas czeka wizyta u neurologa, bo jagoda cały czas chodzi na palcach, pełną stpę potrafi stawiac tylko na prawej, na lewej juz nie, no i może to byc, albo problem z neurologiczny, albo może miec mały przykurcz mięśni w lewej stopie:-(
Podziel się: