reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

Wlasnie ja juz nie wiem czy mam zakladac obuwie w domu Briankowi czy nie:confused:
Na spacer ubieramy adidasy adidasa :happy: i jak narazie posiadamy tylko takie butki.

reklama
Martynka w domu spaceruje boso, a jak mam okazję to po trawie i piasku też...:-)
Na jesień, jak się ochłodzi, kupię małej kapcie...:tak:

jagoda też w domu chodzi na boso, ewentualnie w skarpetkach....które po założeniu natychmiast ściąga, bo jest zakochana w swoich paluszkach:-D
na dwór ubieram jej buty marki jamet, wg mnie dużo lepsza firma niż bartek, a ceny mają minimalnie niższe

Mam informacje z drugiej ręki odnośnie zaleceń dr Michaiłowa:

- w domu absolutnie nie na boso, tylko w porządnych kapciach z twardym zapiętkiem i raczej zakrytymi paluszkami ze względu na upadki i możliwość uszkodzenia paluszków
- boso tylko i wyłącznie np. na trawie, piasku
- buty niekoniecznie za kostkę, ale koniecznie z twardym zapiętkiem, porządnie zawiązane lub zapięte, dobrze wyprofilowane; polecał Bartka, ale podobno mówił, że z innych firm też można znaleźć dobre i tanie; mówił, że trzeba szukać tych ze znaczkiem "Zdrowa Stopa".

Tak jak wspomniałam to są informacje z drugiej ręki, od mojej znajomej, która u tego pana była ze swoim maluchem, jak ten zaczął chodzić.

Iga po domu boso bryka ...ale nie zawsze się to szczęśliwie kończy, bo często obtłukuje paluszki. Poza tym mam problem z obcinaniem paznokci u dużych palców bo oba mają tendencję do wrastania, a starając się unikać głębokiego obcinania całkiem "zdeformowałam" jej paznokieć:no::no: ale sama zawsze miałam problemy z wrastaniem i wiem jaki to ból...

U nas sandałkowy kłopot. Kupiliśmy porządne, skórzane, ale chyba mają jakąś wadę konstrukcyjną, bo okazuje się, że przy pięcie jeszcze troche luzu, a paluszki zaczynają wystawać :( No i chyba czeka nas zakup nowych...

no wlasnie ja jak bylam w maju u ortopedy tez mowil zeby w domu nie na boso, zeby w dobre buty i kapcie zainwestowac /twarde zapietki, szerokie przody, wysokie- zeby chronic kostki,profilowana wkladka i miekka podeszwa zeby sie poddawaly na podlozu/, co do kapci/moga byc plaskie-nie proflowane, ale zapietki maja byc twarde/

kasia: zapraszam do nas, widzialam w sklepach wszystkie rozmiary :tak: bo bartek narazie 21 lub 22 wiec tez na takei male stopki szukamy. w daichmanie patrzylas? maja tam "elefant" i jakies mniej znane firmy ale calkiem dobrze robione butki. my osatnio w "smyku" takie pol sandalki znalezlismy. maja czesciowa zakrtye palce,ale sa cale ze skorki i nozki sie w nich w ogole nie poca :tak:

reklama
nas czeka wizyta u neurologa, bo jagoda cały czas chodzi na palcach, pełną stpę potrafi stawiac tylko na prawej, na lewej juz nie, no i może to byc, albo problem z neurologiczny, albo może miec mały przykurcz mięśni w lewej stopie:-(

Do góry