reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Ivka- kim jesteś z zawodu, jeśli mogę wiedzieć???:-)

Myślę, że niekoniecznie dzieci musze mieć taaakie drogie buty, żeby mieć zdrową stopę. Daria odkąd zaczęła chodzić miała w domu kapcie- butki materiałowe z podeszwą gumową (i znakiem zdrowej stopy:tak: ). Na spacery na początku Bartki, a potem to różnie. Wszystko ze stopami ma ok. :-) Jedego tylko przestrzegałam- nie miała nigdy używanych butów, bo każde dziecko jednak inaczej stopę układa, a buty się do stopy dopasowywują.
Mokkate- racja nie powinno się dawać bucików uzywanych z uwagi że kazde dziecko ma inny chód

reklama
kupiliśmy wczoraj Agatce pierwsze butki, na razie welurkowe, do chodzenia po domu
buty z prawdziwego zdarzenia zakupimy jak tylko Agatka zacznie już tak naprawdę samodzielnie chodzić

zjeździliśmy wczoraj 3 miasta, 7 sklepów i dopiero w Bartku znaleźliśmy to, o co nam chodziło

w sklepach jest koszmarny wybór, a raczej jest wybór, ale tandety:baffled:

Osinka, czyli właściwie...nie ma wyboru :wściekła/y: ja też biegam za butkami, tym bardziej że Iga na spacerku chętniej łazi (zwykle jeszcze za rączkę bo na nierównej nawierzchni boję się ją puszczać) niż siedzi w wózku. zresztą..jak się zmęczy to chętniej siedzi:-)

Maja dorobila się już sporej kolekcji butów (4 pary), ja jestem maniaczką obuwia więc mąż się obawia, że Maj będzie miał równie dużo butów.
U nas spacery już przeważnie piesze ewentualnie z rowerkiem. Po domu lata w papciach o ile ich nie zdejmie.
Na boso będzie mogła polatać w ogródku dziadków, gdzie trawka czyściutka i brak niespodzianek.
Przeraza mnie cena butow i rozjazd w numeracji. Ciezko dopasowac bucik na nozke mamy buty roznych firm od numeracji 19 do 21. Co ciekawe 19 sa chyba wieksze niz 21. Przy zakupie butow pozwalam Majowi przejsc sie po sklepie bo w niektorych jest jej chyba niewygodnie i dziwnie wtedy nozki stawia.

Jakich kremow z filtrem uzywacie. Maja spedza na dworzu strasznie duzo czasu a slonce u nas ostatnio calkiem ostre.

i my 2 dni temu kupiliśmy pierwsze buty - takie na spacerki - bardzo fajne Nike'i w całkiem miłej cenie - dziś miał być debiut :happy:

po domu skarpety:happy:

ja bylam wczoraj na szczepieniu z bartuisem i dostalismy skierowanie do ortopedy. i tak czeka sie na wizyte ponad miesiac (16 maja-jestem zapisana) a zalecenie ortop. bylo takie ze jak bartek na roczek nie pojdzie -to wizyta kontrolna. tak wiec stwierdzilam ze wezme traz skierowanie a jakby (mam nadzieje) do maja bartus zaczal chodzic to pojdziemy tylko sprawdzic czy wszystko idzie w dobrym kierunku. a jesli nie to sprawdzimy co sie dzieje.
narazie jestem o bartka spokojna bo kombinuje juz calkiem dobrze jak tu ruszyc samemu ;-) bo z pchaczem to zapierdziela jak glupi :cool2:

co do bucikow u nas narazie dwie pary. i tez rozmiary :baffled: jedne maja 21 a drugie juz 22 :eek:
w domku narazie tylko skarpetki z antyposlizgiem (lub nie-kiedy je sciaga :-) )
ale chyba lepiej jest zeby na bosaka (lub w skarpetce) dzieci biegaly :confused: :baffled: mam racje??

reklama
co do bucikow u nas narazie dwie pary. i tez rozmiary :baffled: jedne maja 21 a drugie juz 22 :eek:
u nas podobnie z ta numeracją co firma to i rozmiar inny .....zreszta ubranka to samo :szok: :szok:

w domku narazie tylko skarpetki z antyposlizgiem (lub nie-kiedy je sciaga :-) )
ale chyba lepiej jest zeby na bosaka (lub w skarpetce) dzieci biegaly :confused: :baffled: mam racje??

moj patryk tez caly czas śmiga w skarpetkach .....lub bez :-D :-D :-D ....bo czesto je ściąga ;-) ;-) .............i wcale mi sie to złe nie wydaje ........tymbardziej ze mu cieplutko bo ma gruby dywan w swoim pokoiku:tak: :tak: ....a w butach sie jeszcze nachodzi .......
zreszta patryk wogole jakoś za butami nie przepada .......ściąga je nawet gdy siedzi we wózku na spacerze ......a co dopiero w domu:-D :-D :-D :-D

Do góry