ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
ANIK od jakiegoś miesiąca zaczeły mu się robić suche placki na pleckach i zaczął bardziej się drapać no buzia tez brzydsza;-)
Od dłuższego czasu miał podawany fenistil
ale jak byliśmy u pani alergolog (pierwszy raz dwa tygodnie temu) to zwiększyła dawke do 6 kropel 3 razy dziennie no i przepisala maśc robioną z antybiotykiem i niewielką ilościa sterydu
wczoraj byliśmy na kontroli i jako że nie było znacznej poprawy
(ta maść bardzo pomaga ale używałam tylko 3 dni jak zalecala no i jak nie używam to sie pogarsza) to stwierdzila że zamienimy fenistil na zyrtec no i mamy kupić elidel
ale jako że drogi to narazie nie kupuje a z tym zyrtekiem jeszcze zaczekam i za tydzień zapytam pediatry co o tym mysli
MamaOli, czy to było coś takiego??
Jeśli tak, to może zrób badania kału, ja naprawdę zaczynam wierzyć w to, że większość alergii jest spowodowana grzybami i pasożytami, które bytują w organizmach naszych pociech. U nas po specjalnym leczeniu, diecie jest bardzo duża poprawa, wpierw było pogorszenie, ale to ponoć jednak wynik leczenia, teraz skóra Krystianka zaczyna ładnie wyglądać, plamy znikają, buzia jest gładziutka jak nigdy wcześniej.
U nas po Elidelu tak sobie, natomiast Partenac sprawdził się na buzi rewelacyjnie! Jeśli chcesz, to oddam Ci pół tubki Elidelu, tylko napisz mi adres.