reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

wow - aż 2??
my dajemy pół nakrętki na wanienkę...
mały po urodzeniu miał brzydką, przesuszoną skórę (z racji przenoszenia) - Oilatum bardzo pomogło, stosujemy do dziś i podobnie jak Aniam już niczym więcej go nie smarujemy (oprócz pupy którą smarujemy kremem Bambino)
cena faktycznie jest straszna :mad:

reklama
ja dawałam jedną nakrętkę oilatum do wanienki, teraz kupiłam mydło oilatum bo myślę że trochę to taniej wyjdzie a skóre też natłuszcza ::) zobaczymy po dłuższym stosowaniu, póki co myślę że nie po nim Maks miał wysypkę ::)
nadal obstaje że po panadolu bo już nie dostaje a skóra ladniejsza :)

to super za maks juz lepiej sie czuje, czesto o nim myslalam zeby szybciutko wyzdrowial!! :)

ja dawalam oliwke bo u nas skorka troszke byla sucha po porodzie (bo troche bartek byl przenoszony, pomimo urodzenia wg terminu OM, ale lozysko III stopien juz mialo i wody zielone byly) ale teraz mamy NIVEA krem do kapieli i tylko to uzywam na cialko- podczas mycia i to super nawilza, wiec nic dodatkowo nie daje ;)

dziewczynki mam prośbę doradźcie mi - Piotrek jak wiecie ma iść do szpitala. się teraz okazało, że albo będę z nim na izolatce (koszt 30zł za dobę) albo na sali ogólnej. nie wiem co wybrać, bo z jednej strony nie chcęsama siedzieć w pokoiku z Piotrkiem a z drugiej nie wiem na jakie dzieciaki trafię na sali, a chcę żeby Piotrek miał spokój przy badaniach. bo przecież będzie podpięty to urządzen przez conajmniej dwie doby non stop i nie chcę żeby go coś denerwowało. sama nie wiem co robić
PORADŹCIE COSIK PLISSSSSSSSSS

A na sali ogólnej też będziesz mogła z nim być?
Hmmm, ale w sumie w tej izolatce chyba nie będziecie musieli być caly czas, jeśli akurat nie będzie Piotruś miał badan robionych, i bedziesz mogła "wyjść do ludzi"?

Kiedy przyjeżdzaasz? Kiedyś wspominałaś, że dziś, ale chyba jeszcze Cię tu nie co? :)

Catherinka: przyjeżdżamy albo w sobotę albo w niedzielę, a szpital od poniedziałku lub środy. nie mam pojęica jakie zwyczaje są na prokocimiu.

No bo jeśli jak napisałam w czasie poza badaniami będziecie mogli pobyć z innymi ludźmi to wybierz izolatk,e bo podczas badań i w nocy będziecie mieć spokój - to moje zdanie :)

ja też tak do tego podeszłam i zaklepałam izolatkę Catherinko. jutro będę wiedzieć więcej, bo będzie rozmowa z lekarką.

reklama
Do góry