reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

O rany, kazdy lekarz ma widze swoje zdanie, ale czy czasem troche nie przesadzaja ? Dobrze, ze jeszcze dziala instynkt matki :)

reklama
nasz Igorek urodzil sie i mial takie niewielkie zmiany skorne i pani doktor juz w szpitalu kazala mi juz od pierwszych kompieli dodawac do wody oilatum plus tlumaczyla mi zeby sie nie przerazic bo tam napisali od 6 miesiaca ale mozna uzywac wiec uzywalismy. Zuzia24 Igi tez ma te krostki ale juz mu znikaja poprostu trzeba mu non stop wycierac buzke posluchalam sie dziewczyn i bylam cierpliwa i buziuchne po kazdym jedzeniu opluciu wycieralam i zeszlo czasami gdzies tam sie krostka pojawi ale zaraz jest unicestwiona ;) ;)

a bartek dzis obudzil sie o 3 rano i ani myslal zasnac :-[ 1,5 godziny walczylismy z nim i polegl ;) a pawel ma na 7 do pracy... oj oby dzis bylo lepiej ::)

Zuzia24 pisze:
mojej Zuzi porobily sie jakies plamki dookola ust :-[ :-[ alr to chyba od sliny bo trzyma non stop paluszki w buzi
Zuzia 24 - jest taka maść z Vit.E do smarowania ,w aptece ją robią farmaceutki (z przepisu lekarza ) i jest doskonała na wszelkie kłopoty ze skórą.Nasza pediatra raz nam przepisła bo Antek miał potówki. I potem to sami ją prosiliśmy aby przepisywała maść - ja ją stosuje zamiast oliwki do ciałka po kapieli. Antoś ma super miękką skórę bez żadnych podrażnień. :) :) :) :)

my dziś robiliśy zdjęcie do paszportu dla Piotrka. miała być poważna mina, co kobieta już chciała pstrykać, to Piotrek w chichot, a za drzwiami brzdąc niecały miesiąc starszy od razu mu wtórował. potem była zmiana. a na koniec mieli razem czkawkę, normalnie wyszło stereo ;D

Aniam: skarbnico wiedzy Ty nasza ;D wydaje mi się, że Peter ma przesuszoną ciut skórę czy kąpiel w oiliatum natłuści mu trochęczy spróbować od mycia mydełkiem?????

reklama
Kaska76 ;) jestem najwyzej specjalistka od kaszy gryczanej i odmawiania sobie jedzeniowych przyjemnosci ;D (moze mam jakies masochistyczne sklonnosci ::) ;) ;D )
nie wiem jak mydelko oilatum- ja uzywam plynu do kapieli i jest bardzo dobry, faktycznie natluszcza, juz niczym wiecej Oli nie smaruje . Ale szampon oilatum z kolei jej przesuszal glowe, wiec mydelko tez moze miec inny efekt niz plyn. Ale nie musi :)

Ja sama mam bardzo sucha skore (a do tego nie znosze zadnych oliwek, balsamow czy kremow) i sprobowalam myc sie oilatum- rewelacyjne efekty dalo stosowanie plynu do kapieli bezposrednio na skore (najpierw zmoczyc skore woda - np. prysznic, potem oilatum, potem splukac :) ) - mialam taka mieciutka skore jak niemowlak :) i nie ma juz takiej tlustej warstwy jak po kremach itp.

Jedynie cena jest okropna, a jak uzywalam sama to bardzo szybkjo opakowanie schodzilo.

Oli do wanienki daje 2 nakretki oilatum.

Do góry