reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

ja bylam tez prywatnie na usg bioderek wyszlo dobrze i lekarz powiedzial ze drugi raz nie trzeba-sa juz wyksztalcone i juz jest niepotrzebne

u mnie na kase tez robia tylko raz

reklama
Patrycja miała usg bioderek w szpitalu (wyszły ok) i mamy się zjawić w połowie czerwca na drugie badano. Wszystko w ramach kasy.

moja Karola pokazała wczoraj co potrafi!!! 2 godziny płaczu. Przyszła sąsiadka i na zmianę ją nosiłyśmy. Nie wiedziałam co jest. Potem zasnęła koło północy i obudziła się dziś (tak na dobre) o 11:15, a o 12:15 włączyła syrenę. Zdołałam ją uśpić i chwała Bogu śpi.

anian pisze:
Patrycja miała usg bioderek w szpitalu (wyszły ok) i mamy się zjawić w połowie czerwca na drugie badano. Wszystko w ramach kasy.

My tez mieliśmy usg w szpitalu i też kazali przyjść po dwóch miesiącach do kontroli (w ramach kasy). Myślałam, ze to bedzie drugie usg, ale okazało się, że to zwykłe "ręczne" badanie. Pani powiedziała, że wszystko ok i kazała przyjść za kolejne dwa miesiące. ::)

Co musialo wczoraj byc, pelnia moze bo u mnie tez maly nie spal. Polozylam go jak zwykle o 7:30 do lozeczka, zazwyczaj 20:10 juz spi. A wczoraj szala nam do 23 ;D

mokkate pisze:
iwosz pisze:
oj ta wyrodna mama, która musi iść do kibelka i zjeść... przecież prawdziwe mamy tego nie robią... ;D  ;D  ;D

;D ;D ;D

znam osobiście jeszcze gorsze matki ... np takie, które robią sobie kawę, albo myją zęby rano! :D :D :D

dzięki za odpowidź w sprawie usg - czyli drugie warto zrobić, mi kazali przyjśćza 6 tygodni, czyli na koniec czerwca

ja wogóle niczym Karoli nie nacieram, do kąpieli stosuję zwykłe mydło, a główkę dokładnie wyczesujemy

Moja Karola dziś cały dzień śpi. Juz podejrzewam, że wczoraj zjadłam za dużo makowca...
Ciekawe co bedzie robiła w nocy???

mi położna na ciemieniuchę poleciła smarować główkę oliwką na 15 min. przed kąpielą a w kąpieli ją zmyć no i czesać
raz na jakiś czas zapobiegawczo tak robimy

my mydła nie używamy - tylko stosujemy płyn do kąpieli dwufazowy z oliwką bubchena, a dodatkowo rozcieram w rękach trochę oliwki i przecieranm Maksa po kąpieli - bo miał strasznie suchą skórę

reklama
Do góry