reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

szczesliwa mój mały ma takie szorstkie policzki, lekko zaczerwienione i do tego krostki które pojawiły sie na początku tylko na buzi a teraz już są na całej główce i szyi. Teraz myslę że te bóle brzuszka to mogły być od alergii włanie. Na dodatek zrobił dzis zielonkawą kupę. Jutro wybieramy się na szczepienie to pediatra jeszcze sie wypowie.

reklama
asiu to trzymamy za was kciuki

a u nas pepek dalej sie trzyma...kiedy odpadnie cholerstwo jedne...

No wasnie jak to jest z tymi kupkami... Czy wasze ponad miesieczne dzieci robia dalej tyle kupek jak noworodki? Mój Mati długo długo robił około 4, 5 kupek na dobę, teraz robi 1 góra 2. Kupki są łasne, konsystencja musztardy, ale nie wiem czy nie za mało...

My juz po szczepieniu. Nie było tak źle, po ukłuciu płakał tylko chwilke, za to jak wyszlismy to sie rozdarł na całego i w zaden sposób nie mogłam go uspokoic, wiec mysle sobie skoro nawet na rekach sie drze to go wsadze w fotelik i jakos dojedziemy z tym krzykiem. Uruchomiłam samochód i ...... cisza, krzyk ustał:confused:. Droge do domu przejechał cichutko.
A co z wizyty? Potwierdzona alergia na mleko:-(, więc dostał Bebilon Pepti, a ja na diecie bezmlecznej. Chociaż nie wiem ile dam rade jeszcze karmic bo ostatnio mój synus nie chce cyca?!:wściekła/y:W nocy je bez problemu, a w dzień za Chiny nie chce, drze sie w niebogłosy, a jak mu dam butle to wcina az miło.
A teraz jest strasznie marudny, tylko na rekach. Nawet do wózka na spacer nie chciał. To chyba przez te szczepienia. Mam nadzieje ze noc bedzie normalna.

skunkanka wez moze dziecioka na swoje piersi i glaszcz delikatnie po plecach moze jak poczuje twoje cipło i twój zapach polubi ta pozycje

Asia100 ty to masz wprawę w sprawach alergii,dla mnie to nadal nieznany kontynent:-:)-(mam nadzieję że te wszystkie alergie u mojej Tiny nie przejdą w AZS i że jest nadzieja że to wszystko się rozejdzie...Dziś dzień mi upłynął na bólu brzucha,potężnych ulewaniach i na odkrywaniu nowych miejsc z wysypkami..a nie mówiłam rano że ją wysypie....martwi mnie jeszcze jedna rzecz przy nasilonej wysypce zaczyna mała dostawać sapki i gorzej oddycha.Myślałam że jestem przewrażliwiona ale teraz mam pewność i nie podoba mi się to:no::no::no:

reklama
skunkanka - może zabawy podczas przewijania? Najpierw na boczki, później wkoło wyobracać tak kilka razy przedłużając chwile na brzuchu, proponuję metody obrotów z "co nieco o rozwoju dziecka" Zawitkowskiego, u mnie to działa i zabawa jest przednia :tak:

aa właśnie, mam wrażenie, że moje dziecko ma czasem chrypkę, brzmi jak od płaczu, no ale nie wiem, może jest przeziębiony??

Do góry