reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami i wszystko co z nią związane

Mój Alex ma krwiaczki między brwiami i z tyłu nad karczkiem, powoli schodzą ale może to trwać nawet do 2 lat podobno.

Ciemieniucha u nas próbowała się pokazać ale szybko wkroczyłam z szamponem Oilatum, parę dni i po kłopocie było, nie ma śladu, w ogóle jestem zachwycona Oilatum, Alex ma tak śliczną i gładką skórkę że szok, nic się nie łuszczy ani nie jest sucha.

Na spacerki w pochmurne dni używamy dodatkowo na buźkę kremu Hipp a na słoneczko Ziajka z filtrem 30.

Zmykamy na jakieś zakupki obiadkowe.

reklama
jak chronicie maluszki przed sloncem? jakich kemow uzywacie i od kidy (od jakiego wieku)? ja stosuje na razie 100% cienia ale jest to meczace jak nie spacerujemy po lesie.

No właśnie, ja też 100% cienia + parasolka + czasem pieluszka tetrowa na budę. Na razie niczym nie kremuję buzi, ale będę musiała kupić jakiś krem /zapewne z filtrem 50/. Warto pamiętać, że bez względu czym i ile się nakremuje, nie wolno dzieci wystawiać bezpośrednio na działanie promieni słonecznych. Choć pewnie wszystkie już to wiecie;)

http://www.polki.pl/rodzina_niemowle_pielegnacja_artykul,10000083.html

co do naczyniaków - moja zuza ma na powiece, w szpitalu mówiła lekarka ze to do kilku tygodni schodzi, ale zuzi nic nie zbladło i bardzo sie martwie bo to dziewczynka i tak na powiece to niebardzo

moja J podczas wyciagania z brzucha lekarka zamocno chwycila i miala takie dziadostwo na srodku czola ok roku zniklo, ale dotej pory jak sie naprezy to tak delikatnie widac to jeszcze na czole, naszczescie P niema nic nawet jednej plamki::-)

co do naczyniaków - moja zuza ma na powiece, w szpitalu mówiła lekarka ze to do kilku tygodni schodzi, ale zuzi nic nie zbladło i bardzo sie martwie bo to dziewczynka i tak na powiece to niebardzo
Marcel tez ma naczyniaka na prawej powiece. Nie martw się to zniknie. Mi powiedziano ze nawet do 6 miesięcy może być widoczne.
A jak nie to nauczymy nasze dzieci naturalnego makijażu :-) Żartuje :-):-)

reklama
Mój Mati też ma w standardowych miejscach czyli na powiece, między brwiami i nad karczkiem, ale juz mu powolutku bledną.

Mojego bidulkę już 3 dzień męczą kolki, serce mi się kraje jak on tak płacze:sad:, czy to możliwe, ze to przeze mnie, coś mu zaszkodziło? Kolkowe mamy co u Was działa? Ja próbowalam już prawie wszystkiego, są rezultaty ale krótkotrwałe:baffled:

Do góry