reklama
Patewka
Mama Juleczki w sumie 3ki
Dziewczyny zaczynam popadac w czarną rozpacz, czy to możliwe że Jula jest az takim alergikiem ?
Wczoraj właczyłam do jej ubogiej, nieuczulającej diety (na którą skałdają się jabłko, kleik ryżowy, kleik kukurydziany) - dynię. I niestety zmian przybyło. Nie byłam tego na 100% pewna wiec dynie podałam i dzisaj, i niestety potwierdziła się wczorajsza obserwacja. Nie wiem co teraz? Ile odczekać z kolejną próbą i co tym raze dac? Żółtko z jaj przepiórczych? Mięsko ale jakie (indyk Julę uczula)???
Mamy doświadczone w alergii - pomóżcie :-(
Wczoraj właczyłam do jej ubogiej, nieuczulającej diety (na którą skałdają się jabłko, kleik ryżowy, kleik kukurydziany) - dynię. I niestety zmian przybyło. Nie byłam tego na 100% pewna wiec dynie podałam i dzisaj, i niestety potwierdziła się wczorajsza obserwacja. Nie wiem co teraz? Ile odczekać z kolejną próbą i co tym raze dac? Żółtko z jaj przepiórczych? Mięsko ale jakie (indyk Julę uczula)???
marys16
Fanka BB :)
Powinnaś doczekac co najmniej 2 tygodnie. Tak mi lekarz radzil jak zobserowałam ze maly ma allergie na śliwki.Nie wiem co teraz? Ile odczekać z kolejną próbą i co tym raze dac? Żółtko z jaj przepiórczych? Mięsko ale jakie (indyk Julę uczula)???
Z mięska to może spróbuj królika? On jest mniej alergizujący.
Powinnaś doczekac co najmniej 2 tygodnie. Tak mi lekarz radzil jak zobserowałam ze maly ma allergie na śliwki.
Z mięska to może spróbuj królika? On jest mniej alergizujący.
U nas starszak dostał wysypki po żółtku, cały był w drobnych krostach i musieliśmy odczekać dwa tygodnie. I próbowaliśmy wtedy jeszcze raz.
Dziewczyny zaczynam popadac w czarną rozpacz, czy to możliwe że Jula jest az takim alergikiem ?
Patewka-trzymaj ją na tym co nie uczula dotąd aż ustąpią wszystkie objawy alergii....my ponad 3 tygodnie tylko na mleku i kaszkach jechaliśmy.W przeciwnym razie może wysypywać ją dosłownie po wszystkim.Mój lekarz coś o reakcjach krzyżowych brzęczał.Później powolutku i ostrożnie wprowadzaj wszystko o nowa.....niestety takie jest życie alergików czasami robisz krok do przodu a później dwa do tyłu.Jak jest wysypana to w żadnym wypadku nie podawaj nic nowego,musisz poczekać...niestety.I cierpliwości życzę bo tego ci trzeba najwięcej
reklama
A jaki stan skóry jest u was normą????U mnie na polikach drobne krostki i udach i jak tylko się pogarsza to stan jaki uważam za wyjściowy to właśnie ten.Za "wysypaną" uważam każde pogorszenie się stanu skóry po kontakcie z alergenem(ale naukowomi wyszło).U Tiny reakcją na alergen jest wysypka z czerwonymi plamami,a u innych dzieci to mogą być suche place...lub inny mix objawowyAdusia, a co masz na myśli mówiąc "wysypana" - faktycznie kropeczki wysypkowe (skupione lub rozsiane)? zaczerwienioną skórkę? skórkę suchą, plackami, ale nie zaczerwienioną? czy wszystko na raz?